K1 i Boks

Bivši protivnik Filip Hrgovića opleo po Ngannouu: ‘Nema šanse da nokautira Furyja, kraj njega će izgledati kao da je u vrtiću!‘

Francis Ngannou

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
I sam je istaknuo da se skoro borio protiv Furyja

Zhilei Zhang razumije zašto je Tyson Fury prihvatio ono što veliki kineski teškaš smatra potpunim "missmatchem" protiv Francisa Ngannoua.

Zhang bi rado prihvatio boksački meč s neiskusnim Kameruncem čak i za djelić novčanice koju će Fury platiti za susret s Ngannouom 28. listopada u Rijadu. WBO-ov privremeni prvak u teškoj kategoriji ipak ne može shvatiti zašto su se čak i najvjerniji pristaše 37-godišnjeg Ngannoua uvjerili da početnik koji teško pogađa ima ikakve šanse poraziti Furyja u njihovoj borbi na 10 rundi.

"Ngannou čak nema šanse da ga nokautira jednim udarcem, ovo će izgledati kao student protiv djeteta u vrtiću."

Englez Fury, neporaženi WBC prvak u teškoj kategoriji, i Kamerunac Ngannou, bivši UFC prvak u teškoj kategoriji trenutno povezan s PFL-om, službeno su počeli promovirati svoju borbu u četvrtak na konferenciji za novinare u Londonu.

"Novac govori. Dobiješ 30, 40 milijuna dolara za takvu borbu, moraš to učiniti. Nije problem."

Prije nekoliko mjeseci Zhang je bio siguran da će se sljedeći put boriti protiv Furyja. Dobro su napredovali u pregovorima da se Fury bori protiv Zhanga (25-1-1, 20 KO) 22. srpnja u Londonu, ali je Joe Joyce iskoristio svoje ugovorno pravo na trenutni revanš sa Zhangom.

Zhang je nadmašio Joea Joycea visokog 6 stopa i 6, 256 funti (15-1, 14 KO) tehničkim nokautom u šestoj rundi 15. travnja u Copper Box Areni u Londonu. Bivši protivnik Filipa Hrgovića nekoliko je puta udario lijevom rukom, što je stvorilo jaku oteklinu oko Joyceovog desnog oka i uzrokovalo da sudac Howard Foster zaustavi njihovu borbu. Ponovno se trebaju boriti 23. rujna u OVO Areni Wembley u Londonu.

"Bili smo prilično blizu borbe protiv Tysona Furyja, sve dok Joe Joyce nije aktivirao klauzulu o revanšu. Bio sam blizu tome, ali eto, prvo opet Joyce, pa onda on", zaključio je kineski teškaš.

Linker
26. travanj 2024 08:16