K1 i Boks

Carl Froch nahvalio vrhunskog teškaša: ‘On će vam uništiti dušu, radna etika mu je na nevjerojatnoj razini!‘

Carl Froch

 LEON NEAL/AFP/PROFIMEDIA Leon Neal/afp/profimedia
Jako mu se sviđa njegov stil borbe

Nakon što je njegova kritika Anthonyja Joshue posljednjih mjeseci dobro dokumentirana, Carl Froch je ovog tjedna uputio neke pohvale još jednom britanskom teškašu. Revanš Joea Joycea protiv Zhileija Zhanga brzo se približava, a pobjeda je imperativ za ‘The Juggernauta‘ ako želi imati ikakve šanse postati svjetski prvak u teškoj kategoriji.

I unatoč slaboj izvedbi u svom prvom dvoboju sa Zhangom u travnju, Froch je pohvalio Joyceov "učinkovit" stil, rekavši da "uništava duše".

U nedavnom prilogu na Talksport Boxingu, ‘Cobra‘ je rekao:

“On (Joyce) uništava njihove duše u tom ringu. Njegov tempo rada ne staje, tempo ne staje. On samo grabi naprijed, ne radi ništa posebno i čak ne izgleda kao da snažno udara. Nije brz, dinamičan i nema dobre pokrete glavom. To je samo osnovni i veliki standard, ali stvarno je učinkovit. Osim Zhanga, jedini drugi tip kojeg sam vidio da tako radi bio je Oleksandr Usyk na Svjetskom prvenstvu u boksu, korak između amatera i profesionalca."

Joyce i Zhang suprotstavit će se 23. rujna u Wembley Areni, otprilike šest mjeseci nakon što je ‘Big Bang‘ upisao šokantnu pobjedu, a Britanac je doživio prvi poraz u svojoj profesionalnoj karijeri

WBO privremeni pojas, koji je kineski kontraš prvi put uzeo od bivšeg osvajača srebrne olimpijske medalje Joycea, ponovno će biti na kocki, što znači da bi pobjednik potencijalno mogao dobiti priliku za meč protiv svjetskog prvaka Usyka u nekom trenutku 2024. godine. Za Joycea je sada samo važan revanš. Potvrdio je da će nastupiti još teži nakon što je zbunio obožavatelje i stručnjake tako što je prvi put bio lakši, a vidjet ćemo hoće li to napraviti razliku ovog puta i hoće li bivši protivnik Filipa Hrgovića "pasti".

Linker
02. svibanj 2024 07:02