K1 i Boks

Bivši protivnik Filipa Hrgovića zaprijetio Tysonu Furyju: ‘Kad ga pogodim, doživjet će pravu katastrofu!‘

Tyson Fury

 PA IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Pa Images/alamy/alamy/profimedia
Također uporno tvrdi da ga izbjegava, kao i ostala imena takozvane ‘velike četvorke‘

Bivši protivnik našeg Filipa Hrgovića, Zhilei Zhang vjeruje da bi bila ‘katastrofa‘ za Tysona Furyja ako dobije priliku protiv njega. Pošteno je reći da Fury više nema istu auru oko sebe koju je imao prije borbe protiv bivšeg UFC prvaka Francisa Ngannoua.

Do tog trenutka, Fury je zaobilazio svu konkurenciju, uključujući nokaute protiv Dilliana Whytea i Dereka Chisore te dvije velike pobjede nokautom nad zastrašujućim američkim nokauterom Deontayem Wilderom. Međutim, zbog toga što ga je boksački početnik u Saudijskoj Arabiji u listopadu bacio u nokdaun u trećoj rundi, mnogi se sada pitaju je li Fury u padu ili je jednostavno previdio izazov Ngannoua.

Odgovor na to pitanje sigurno ćemo saznati 17. veljače kada se Fury suprotstavi Oleksandru Usyku u njihovom povijesnom meču za ujedinjenje teškaških pojaseva. Prođe li kroz to, obavezni izazivač WBO-a Zhang čekat će ga na kraju tunela.

Ogromni kineski teškaš imao je uspješnu godinu s uzastopnim pobjedama nokautom nad prethodno nezaustavljivom britanskom silom, Joeom Joyceom. U razgovoru za Town Bizznizz Sports, Zhang daje Furyju pravo na sumnju zbog njegovog nedavnog lošeg izdanja protiv "Predatora":

"Mislim da Fury vjerojatno nikad nije trenirao za borbu protiv Ngannoua. Nije to bio on kakvog poznajemo, bila je to potpuno druga osoba", započeo je, a zatim mu poslao upozorenje da bi u borbi s njim doživio pravu katastrofu:

"Ako pogledate njegovu karijeru, dobivao je udarce, padao je, a moji udarci nisu šala. Kad ga pogodim, doživjet će pravu katastrofu!"

Na kraju je ustvrdio da se nitko od velikih imena ne želi boriti protiv njega, a za potrebe te izjave formirao je takozvanu "veliku četvorku" koja ga izbjegava:

"Uvijek sam želio borbu protiv velika četiri imena – Furyja, Oleksandra Usyka, Anthonyja Joshue i Deontaya Wildera, ali oni se ne žele boriti sa mnom i bježe od mene", zaključio je "Big Bang" pun samopouzdanja.

Zhang je na putu da se izbori za naslov svjetskog prvaka 2024. godine, a protiv koga će se to boriti ostaje za vidjeti. Hoće li to biti netko od dvojca Fury-Usyk ili možda Hrgović u revanšu, tek ostaje za vidjeti.

Linker
28. travanj 2024 05:48