K1 i Boks

Zhilei Zhang: ‘Ako je Tyson Fury bio spreman protiv Ngannoua, imat će velike probleme protiv Usyka‘

Zhilei Zhang

 Screenshot (frank Warren‘s Quensberry Promotions)
Kineski teškaš i dalje vjeruje da Fury jednostavno nije prošao ozbiljne pripreme

Zhilei Zhang pršti od samopouzdanja nakon dvije uzastopne pobjede nad Joeom Joyceom. Kineski teškaš osigurao si je status privremenog prvaka prema WBO organizaciji i otvorio si je vrata ka velikim boksačkim mečevima.

Ranije ove godine, Zhang je bio u ozbiljnim kombinacijama kao sljedeći protivnik Tysona Furyja, ali Joe Joyce aktivirao je klauzulu koja mu jamči revanš i spriječio je meč Furyja i Zhanga. Kinez je demolirao Joycea u revanšu, dok je Fury završio u ringu s Francisom Ngannouom.

Ngannou je daleko više od očekivanog namučio Furyja, a meč je izgubio podijeljenom sudačkom odlukom. Gledajući Furyja u meču protiv Ngannoua, Zhang nije siguran koliko ozbiljno je‘‘Gypsy King‘‘ pristupio tom meču.

‘‘Mislim da je stvar jednostavna, Fury nije trenirao za taj meč. Da vam budem iskren, to nije verzija na koju smo navikli. Vidljivo je da njegov fokus nije na boksu. On odrađuje razne reklame, PR, marketing i raznorazne stvari koje nisu boks. U ovom biznisu nema zavaravanja, ne možete prevariti trening.‘‘, započeo je Zhang za Metro.co.uk.

Unatoč Zhangovim riječima, Tyson Fury nakon meča protiv Ngannoua nije se vadio na manjak priprema. ‘‘Gypsy King‘‘ je tvrdio kako je prošao kvalitetan trening kamp. Ukoliko je uistinu tako, Zhang smatra da bi Fury mogao nastradati u svom sljedećem nastupu.

‘‘Nakon borbe protiv Ngannoua, Fury je na konferencijama za medije govorio kako je odradio dobar trening kamp. Ako je to slučaj, on će imati jako velike probleme u meču protiv Usyka.‘‘, zaključak je kineskog teškaša koji trenutno čeka na svog sljedećeg protivnika.

Linker
27. travanj 2024 13:37