K1 i Boks

Zhangov menadžer otkrio imena potencijalnih protivnika, evo kad i s kim bi se ‘Big Bang‘ mogao boriti

Zhilei Zhang

 ADAM DAVY/PA IMAGES/PROFIMEDIA Adam Davy/pa Images/profimedia
S obzirom na dob kineskog teškaša, njemu i njegovom timu u cilju je što prije pronaći zvučnog protivnika

Zhilei Zhang je "real deal". Oko toga više vjerojatno ne dvoji nitko. Kineski teškaš u nešto više od pet mjeseci dva je puta dominantno pobijedio Joea Joycea i praktično trajno ugasio sav "hype" oko boksača koji je donedavno bio punopravni član gornjeg doma svjetskog "heavyweighta" te, kao obvezni izazivač po WBO-u, figurirao za jednog od najozbiljnijih kandidata za eventualnog novog prvaka. "Big Bang" je, dakle, deklasirao "Juggernauta", oteo mu status "mandatory challengera", skočio na sedmu poziciju BoxRecove ljestvice teškaša i usmjerio svjetla reflektora prema sebi, te trenutno, s 40 godina na leđima, uživa u najboljim danima svoje profesionalne karijere.

Nakon (druge) pobjede nad Joyceom, Zhang je prozvao Tysona Furyja, no budući da je "Gypsy King" ugovorio meč za ujedinjenje pojaseva s Oleksandrom Usykom, jasno je da kineski teškaš do daljnjeg ispada iz tih kombinacija, a s obzirom na njegovu dob, vremena za čekanje nema previše i u cilju mu je što prije pronaći novog i što zvučnijeg protivnika. O cijeloj situaciji sada se oglasio i Zhangov menadžer Terry Lane.

Lane je istaknuo kako postoji šansa da bi se Zhang, koji trenira u New Jerseyju, mogao boriti u Sjedinjenim Američkim Državama početkom sljedeće godine.

"Ne želim previše otkrivati, ali moguće je da bismo se mogli boriti u New Yorku ili Las Vegasu u veljači. Imali smo plan A, koji je uključivao Furyja ili Usyka, ali sada smo na planovima B i C", rekao je Lane u intervjuu za YouTube kanal GFunky Boxing, pa govorio o planu B, koji se, pak, odnosi na Joshuu i Wildera: "Želimo Joshuu ili Wildera, ali mislim da oni još uvijek dogovaraju međusobnu borbu. Ako se žele boriti jedan protiv drugoga, super, a ako se žele boriti s nama, ući ćemo u ring s bilo kojim od njih, nema problema". U završnom dijelu razgovora Zhangov menadžer je otkrio koji teškaši se nalaze u njihovom C planu.

"To su momci poput Josepha Parkera ili Luisa Ortiza. Zhilei želi velika imena, ne želi lake borbe i lake pobjede, takva je njegova osobnost", zaključio je Lane.

Linker
10. svibanj 2024 02:10