K1 i Boks

Saga je gotova! Hearn i ekipa pronašli zamjenskog protivnika, evo protiv koga će Joshua ući u ring ove subote

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Kladionice su ipak pogriješile proglasivši Hrgovića i McKeana najizglednijim favoritima za Joshuinog zamjenskog protivnika

Nakon što je Dillian Whyte pao na doping testu i tako u pitanje doveo održavanje boksačkog spektakla u Londonu ovoga vikenda, puno se špekuliralo o tome tko će biti zamjenski protivnik za bivšeg prvaka Joshuu u njegovom drugom nastupu ove godine.

S obzirom da se Britanci klade na sve moguće, kladionice su čak u ponudu stavile mogućnost klađenja na to tko će biti čovjek koji će pet dana ranije uskočiti protiv bivšeg prvaka. Naš Filip Hrgović i njegov protivnik Demsey McKean su prema kladionicama bili najizgledniji kandidati, a na Eddieju Hearnu i ekipi je bilo da Joshui pronađu zamjenskog protivnika i tako spase cijelu londonsku priredbu ovoga tjedna.

Hearn i Matchroom Boxing su putem društvenih mreža potvrdili vijest da priredba ipak ne propada, te da je Joshui pronađen zamjenski protivnik. Radi se o 39-godišnjem teškašu Robertu Heleniusu, inače bivšem sparing partneru Deontayja Wildera.

Robert Helenius je u svojoj profesionalnoj karijeri ostvario 32 pobjede i 4 poraza, a čak 21 pobjedu je ostvario nokuatom. Inače se Helenius borio prošlog tjedna te je tehničkim nokautom svladao svog sunarodnjaka Miku Mielonena tehničkim nokautom u trećoj rundi, a meč prije toga se borio protiv Deontayja Wildera te je tu izgubio nokautom u prvoj rundi.

Inače, Helenius je 24. boksač svijeta prema BoxRecovoj ljestvici, a osim Wildera se do sada borio i protiv Dilliana Whytea, Dereka Chisore, Geralda Washingtona i ostalih, a profesionalnu karijeru je započeo 2008. godine.

Dobre su ovo vijesti i za našeg Filipa Hrgovića jer će se spomenuta priredba ipak održati ove subote, tako da ništa neće poljuljati njegov brod oko ovog nastupa.

Linker
22. travanj 2024 01:04