K1 i Boks

Bivši prvak koji je zazivao Hrgovića poslao poruku Joshui: ‘Moraš izgledati dobro u ringu i pokazati se, inače..‘

Anthony Joshua i Eddie Hearn

 PHILIP SHARKEY/TGS PHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Philip Sharkey/tgs Photo/shutterstock Editorial/profimedia
Prije je rekao da samo Hrgović može biti adekvatan zamjenski protivnik

Tjedan dana prije boksačke priredbe u londonskoj O2 Areni, na kojoj će boksati i naš Filip Hrgović, organizatori su obavijestili javnost kako je glavna borba večeri, ona u kojoj su snage ponovno trebali odmjeriti Anthony Joshua i Dillian Whyte - otkazana. Razlog je taj što je Whyte, uslijed nasumičnog testiranja na nedozvoljene supstance isporučio "nepovoljne" rezultate, odnosno, pao je na doping testu, no organizacija je uspjela pronaći zamjenskog protivnika, a riječ je o finskom boksaču Robertu Heleniusu.

Prije nekoliko dana bivši prvak i član Kuće slavnih, Carl Froch, istaknuo je da je "El Animal" jedina vrijedna opcija, čak i bolja od prvotnog plana.

"Joshua se mora boriti. Na ovoj priredbi imamo ugovorenu borbu Hrgovića i McKeana i to bi moglo spasiti cijeli event. Ako Hrgović stvarno pristaje na borbu s njim i ‘AJ‘ se složi, gledat ćemo sjajan okršaj. Hrgović je veoma dobar i sposoban borac te će pružiti sjajan test za Joshuu i fanovi će pobijediti ako se ovo održi. To je puno bolji okršaj nego što je trebao biti s Whyteom i nadam se da će se ugovoriti, jer ako se to ne dogodi, nitko neće biti toliko zainteresiran za to", kazao je tada.

Iako vjerojatno, ako je suditi po ovom raspletu događaja, nije zadovoljan, dao je svoje mišljenje o tome kako bi se trebala odvijati borba.

"Pomislili bismo da Joshua može raditi što god želi, njemu je ovo jako dobra zamjena. On se može opustiti, ali ja mu ovim putem poručujem: ‘Moraš izgledati dobro u ringu i pokazati se, inače ćeš razočarati publiku. Nemoj ga pobijediti na bodove, riješi ga tri-četiri runde‘. Mora napraviti dobar posao, takve su okolnosti", prokomentirao je.

Hoće li tako i biti, saznat ćemo u subotu navečer.

Linker
02. svibanj 2024 07:52