K1 i Boks

Bivši prvak o Furyju: ‘Teškaška sila, izdržao bi i s Holyfieldom i Lewisom, ali jednim okom gleda prema mirovini‘

Tyson Fury

 ZAC GOODWIN/PA IMAGES/PROFIMEDIA Zac Goodwin/pa Images/profimedia
Carl Froch nezadovoljan je stanjem u teškoj kategoriji, odnosno neaktivnošću elitnih teškaša

Zaljubljenici u boks diljem svijeta frustrirani su dinamikom dogovaranja najznačajnijih mečeva u teškoj diviziji, a jedan od najglasnijih kritičara postojećeg stanja u "heavyweightu" je Carl Froch - bivši svjetski prvak (WBC, WBA i IBF) u supersrednjoj kategoriji. Umirovljeni britanski boksač u svom posljednjem javnom istupu fokus je stavio na Tysona Furyja, koji je neaktivan od prosinca prošle godine, kada je (tehničkim nokautom u desetoj rundi) pobijedio Dereka Chisoru.

“Mislim da Tyson Fury jednim okom gleda prema mirovini. Mislim da mu je dosta. On je veliki momak za kojeg svi znaju da je pomalo van forme između borbi. Zatim se spusti na razumnu težinu i stvarno je ogromna sila u teškoj kategoriji jer jer velik i brzo se kreće, lagan je na nogama i vjerujem da se može nositi s bilo kojim borcem, iz bilo koje ere. Izdržao bi 80-ih i 90-ih protiv nekih od najboljih boraca stare škole kao što su Lennox Lewis ili Evander Holyfield," rekao je Froch za Betfred.

Unatoč priznanju koju je odao svom sunarodnjaku, aktualnom WBC-ovom prvaku, 46-godišnji Britanac nezadovoljan je zbog Furyjeve neaktivnosti

"On se ne bori, to je frustrirajuće i ljubiteljima boksa to postaje dosadno. U MMA-u se svi međusobno bore, u nogometu sve momčadi igraju jedna protiv druge, a u boksu imate Furyja koji galami, ali borbe se ne događaju" rekao je Froch, pa kritizirao još jednog britanskog teškaša:

"Ne vjerujem čak ni da je Anthony Joshua zainteresiran za borbe, on je to zapravo i sam rekao, sada to radi zbog novca. Ako 100 milijuna funti nije dovoljno, onda ne znam koliko jest. Frustrirajuće je vrijeme za biti obožavatelj boksa. Ljudi za to krive promotore, krive televizijske mreže, ali ako se borci žele boriti - onda se borba može realizirati".

Podsjetimo, Frank Warren, Furyjev kopromotor prošlog je tjedna najavio kako će se uskoro saznati ime sljedećeg protivnika Gypsy Kinga, spominjući borbu koja će "promijeniti igru" no, kao i mnogo puta ranije, izostala je službena potvrda i sve je ostalo na bombastičnim najavama bez pokrića.

Linker
03. svibanj 2024 09:02