K1 i Boks

Bivši prvak prognozirao potencijalni okršaj Usyka i Furyja: ‘Pobijedit će i umiroviti se kao jedan od najvećih‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 Daily Mail/Dmg Media/Profimedia, Instagram (oleksandr Usyk)
Kako god, bilo bi lijepo gledati ovaj meč i konačno dobiti novog apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji

Rijetke su borbe kojima se toliko fanova istovremeno raduje, a jedna od njih je svakako ona između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, naravno, pod uvjetom da se ona ikada i dogodi. Pobjednik te borbe postao bi apsolutni prvak teške kategorije, te bi to mjesto nakon više od dva desetljeća ponovno bilo popunjeno.

Ovakav meč, ako se i dogodi, jako je teško prognozirati. Radi se o jako visokom nivou boksa te svaki boksač ima svoje adute i argumente zašto bi pobijedio ovog drugog, a Tony Bellew se ipak usudio upustiti u prognozu ovog potencijalnog boksačkog spektakla.

‘‘Mislim da Usyk samo želi borbu za ujedinjenje pojaseva u ovom trenutku. On želi tu WBC titulu u teškoj kategoriji i onda će se oprostiti. Mislim da ga nakon toga više nikad ne bi smo vidjeli jer on samo želi odjahati prema zalasku sunca. Tako i treba jer je to u potpunosti i zaslužio‘‘, rekao je Bellew za Safe Betting Sites.

‘‘On je apsolutno odličan. Europski prvak, svjetski prvak, amaterski prvak, zlatna olimpijska medalja, apsolutni prvak kruzer kategorije. Učinio je doslovno sve i ako pobijedi Tysona Furyja, nema više što postići. On je to sposoban učiniti, a ako se ovo i ostvari, umirovit će se kao jedan od najvećih. Ne možemo reći najveći ikad, ali u tom je razgovoru‘‘, dodao je.

Kako god, bilo bi lijepo gledati ovaj meč i konačno dobiti novog apsolutnog prvaka u teškoj kategoriji. Nažalost, teško je biti optimističan, pogotovo nakon što su im prvi pregovori onako neslavno propali zbog Furyjevih nemogućih zahtjeva.

Linker
15. svibanj 2024 23:05