Ostalo

‘Ngannou bi Joshuu u MMA meču izbacio van kaveza. Bio sam glup kada sam rekao da bi Joshua imao ikakvu šansu u slobodnoj borbi‘

Joshua i Ngannou

 FAYEZ NURELDINE/AFP/PROFIMEDIA
Jedan od najvećih UFC-ovih boraca u nižim kategorijama opravdano se ‘posuo pepelom‘

Demetrious Johnson povukao je svoju kontroverznu izjavu o hipotetskom MMA meču između Francisa Ngannoua i Anthonyja Joshue.

Nakon 1000 dana izbivanja iz sporta koji ga je proslavio, Ngannou se vratio u velikom stilu, brutalno nokautiravši Renana Ferreiru u prvoj rundi glavne borbe PFL Super Fights: Battle of the Giants priredbe u Saudijskoj Arabiji ove subote.

Bivši UFC-ov prvak teške kategorije srušio je svog 203 centimetra visokog protivnika na pod i preživio pokušaj "triangle" gušenja prije nego što je završio borbu razornim "ground-and-pound" udarcima.

Ovo je bio Ngannouov prvi meč od kada ga je bivši dvostruki svjetski boksački prvak Anthony Joshua brutalno nokautirao u ožujku. Nakon tog poraza, Johnson je dosolio ranu sugerirajući da bi se isto dogodilo i u MMA-u.

"Mighty Mouse" je izazvao brojne rasprave među fanovima svojom kontroverznom izjavom.

"Može li Anthony Joshua pobijediti Francisa Ngannoua u MMA meču? Mislim da može," rekao je Johnson na svom YouTube kanalu.

"To bi bila još jedna borba u stojci. AJ razumije distancu. Zna kako kontrolirati prostor. Ima bolje ruke od Francisa i može ga natjerati da promaši."

"Osim ako Francis ne promijeni taktiku i ne pokuša ga uhvatiti u klinč i srušiti. Ali AJ je vrlo atletski građen. Manji je i fleksibilniji. Mislim da bi mogao zaustaviti pokušaj rušenja i uzvratiti Francisu." Od tada, Joshua je pretrpio šokantan poraz nokautom od Daniela Duboisa.

"Dynamite" je dominirao nad AJ-em od prvog zvona prije nego što ga je poslao na spavanje u petoj rundi njihovog okršaja za IBF-ovu titulu u teškoj kategoriji na londonskom stadionu Wembley prošlog mjeseca.

Nakon te borbe, Johnson je donekle povukao svoju izjavu o MMA meču između Ngannoua i Joshue, napisavši na Twitteru: "A ja sam glupan rekao da bi pobijedio Francisa Ngannoua u MMA-u."

Nakon što je vidio kako je Ngannou demolirao Ferreiru na tlu, bivši UFC-ov prvak muha kategorije potpuno je povukao svoje ranije izjave o potencijalnom MMA okršaju s Joshuom.

Johnson je napisao: "Da, sad mislim da bi Francis prebacio ‘AJ-a‘ preko cijelog kaveza."

Linker
22. listopad 2024 09:34