K1 i Boks

Bivši prvak vjeruje da Joshua ima ‘recept da teško prebije‘ Wildera: ‘Pogledajte što mu je triput učinio Tyson Fury!‘

Anthony Joshua i Deontay Wilder

 Nick Potts/Pa Images/Profimedia, Mediapunch Inc/Alamy/Alamy/Profimedia
Mnogi će se složiti da je Joshua tehnički bolji boksač, no snaga Wilderove desnice je nešto što se u ovakvoj borbi nikada ne smije otpisati

Meč između Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera mogao bi biti sljedeća velika borba u svijetu teškaškog boksa. Iako nikakav pojas neće biti u igri, pobjeda bi obojicu potencijalno lansirala upravo prema nekome od aktualnih prvaka. Svjesni su toga jako dobro obojica, tako da su dobre šanse da se meč uskoro i potvrdi.

Puno je onih koji vjeruju da Joshua nije najbolji kada je u pitanju primanje udaraca, te upravo iz tog razloga Wilderu daju prednost u ovom meču. Bivši prvak kruzer kategorije, Johnny Nelson, vjeruje kako Joshua ima ‘‘recept‘‘ po kojem može pobijediti ‘‘Brončanog bombardera‘‘:

‘‘Anthony Joshua ga definitivno može teško prebiti, ali AJ kojeg trenutno gledamo treba vratiti svoju auru i vjeru u sebe. Tyson Fury je otkrio Wilderove slabe točke, tako da ukoliko to donesete pred Deontayja Wildera i u potpunosti vjerujete u to, moguće je. Tysonu Furyju je trebalo tri borbe da uništi Wildera, a to vam treba nešto govoriti. To je recept kako se može pobijediti Deontay Wilder‘‘, rekao je Nelson za Boxing Social.

‘‘On i njegov tim trebaju gledati te mečeve kada se počnu pitati kako da pobijede Wildera. Trebaju li ga pokušavati nadboksati? Tjerati ga da boksa sa zadnje noge? Onaj Kubanac (Luis Ortiz, op.a.) je to radio dok ga ovaj nije uhvatio u tom djeliću sekunde‘‘, zaključio je.

Možda se u teoriji čini jednostavno, no u praksi to nikako nije tako. Mnogi će se složiti da je Joshua tehnički bolji boksač, no snaga Wilderove desnice je nešto što se u ovakvoj borbi nikada ne smije otpisati.

Linker
25. travanj 2024 17:24