K1 i Boks

Deontay Wilder otkrio tko mu je najdraži boksač svih vremena: ‘Riskirao je život za našu zabavu‘

Deontay Wilder 

 Robyn Beck/AFP/Profimedia
Wilder je bio jasan kada su ga pitali tko je njegov bokasčki idol i tko je za njega najveći svih vremena

Bivši prvak Deontay Wilder i dalje čeka potvrdu svog sljedećeg nastupa, a kako za sada stvari stoje, to bi trebao biti također bivši prvak, Anthony Joshua. Njihov okršaj još uvijek nije potvrđen, a za očekivati je da će se u ringu sastati u prvom mjesecu iduće godine. Ovih dana bi se o samom meču trebalo znati nešto više.

Svaki od velikih boksača ima svog nekog uzora, a upravo je o tome jučer govorio Wilder. Dotaknuo se teme tko mu je najdraži boksač svih vremena, odnosno tko ga je inspirirao da uopće uđe u dvoranu i navuče rukavice.

‘‘Trenutno je teško crncima, mi svi imamo PTSP jer smo došli iz bunkera. Okruženje u kojem smo odrastali je bilo grozno. Vidjeti što je Muhammad Ali učinio, u vremenu kada je to učinio, nevjerojatno je. Bio je odličan u ringu, izgubio je neke bitke, neke je pobijedio, davao je odličan show što mu daje na veličini. Riskirao je život za našu zabavu, a to je bilo nevjerojatno za gledati. Činio je velike stvari i van ringa‘‘, rekao je Wilder za The Outlaw Show.

‘‘Dobivao je veliko poštovanje od cijelog svijeta, od svih tipova ljudi, neovisno koje boje, spola, veličine i oblika, bio je voljen. Bio je voljen jer je čovjek koji je donosio mnogo toga za zajednicu. On je moj mentor, moj idol u boksu‘‘, dodao je.

Lijepe su ovo riječi od strane Wildera, a on nije jedini kome je Muhammad Ali najveći boksač svih vremena. S obzirom kakva je povijesna ličnost uistinu bio Ali, to nije ni čudno.

Linker
30. travanj 2024 04:48