K1 i Boks

Pobjednik iz revanša Joshue i Ruiza najvjerojatnije napušta jedan pojas, a od svega bi mogao najviše profitirati Usyk

Oleksandr Usyk.
 screenshot/Youtube(DAZN)
Izgleda da će se pobjednik iz revanša Anthonyja Joshue i Andyja Ruiza Jr-a morati nakon okršaja u Saudijskoj Arabiji odreći jednog od svojih pojaseva...

Ruiz će 7. prosinca u Saudijskoj Arabiji braniti WBA (Super), IBF, WBO i IBO titule, ali kako su IBF i WBO obrane obvezne u isto vrijeme, jednu od njih prvak će morati napustiti. Barem tako tvrdi slavni promotor Eddie Hearn.

Kada pogledamo kako bi se taj potez mogao odraziti na druge boksačke zvijezde, onda moramo istaknuti da je Kubrat Pulev IBF-ov obvezni izazivač, dok je onaj WBO-a Oleksandr Usyk, bivši prvak iz lakoteške kategorije.

"Nakon ovog meča smo u situaciji da priliku moraju dobiti i WBO i IBF izazivači. Upravo zato mislim da će prvak napustiti jedan pojas", jasan je bio Hearn.

Nekakvo mišljenje stručnjaka je to da je Pulev lakši odabir za pobjednika iz drugog susreta Joshue i Ruiza, ali Hearn bi očigledno preferirao Usyka budući da bi se onda našao u 'win-win' situaciji budući da je i on njegov borac.

"Upute koje ja imam govore da je kod Usyka borba za naslov iduća. Nije na odmet dogovoriti još jedan meč prije toga, ali iz njegovog tima su jasno poručili da su osvojili sve pojaseve u lakoteškoj i da im je to bilo dovoljno zagrijavanja za tešku", objasnio je Hearn.

Ako kojim slučajem WBO pojas bude napušten, onda će Usyk najvjerojatnije bez borbe biti postavljen za novog prvaka po toj verziji.

Linker
22. travanj 2024 23:44