K1 i Boks

Bivši svjetski prvak u boksu opljačkan od strane naoružanih napadača: Uperili su mu pištolj u glavu

Amir Khan

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Super popularni britanski boksač podijelio je svoje neugodno iskustvo

Nekoć jedan od najpopularnijih boksača na svijetu i bivši svjetski prvak u super-lakoj kategoriji te nositelj brojnih drugih pojaseva, otkrio je na svojim društvenim mrežama kako je bio žrtva oružane pljačke.

''Upravo su mi ukrali sat u istočnom Londonu, u Leytonu. Prelazio sam cestu s Faryal (njegova supruga), a srećom ona je bila nekoliko koraka iza mene. Dvojica muškaraca dotrčala su do mene i tražili su da im uručim svoj sat dok su imali uperen pištolj u moje lice. Najbitnije je da smo oboje sigurni.'', napisao je Khan.

Britanski boksač vjerojatno je napravio najispravniji mogući potez tako što nije inicirao nikakve sukobe, jer tko zna kako bi sve završilo da se pokušao obračunati s naoružanim osobama. Ovako je prošao samo financijski oštećen, ali kao što je i sam napisao, barem su on i njegova supruga ostali sigurni i neozlijeđeni.

Khan se prije dva mjeseca vratio u boksački ring nakon gotovo tri godine izbivanja. Kell Brook porazio ga je tehničkim nokautom u šestoj rundi, a Khan može aktivirati klauzulu koja mu omogućuje instantni revanš. Trenutno nije poznato hoće li to učiniti.

Najbolji boksački dani iza ovog 35-godišnjaka su očito prošli. Khan je nekoć bio ujedinjeni prvak u super-lakoj kategoriji. WBA titulu držao je od 2009. do 2012., a IBF-ovu je osvojio 2011. godine. 2004. godine osvojio je srebro na Olimpijskim igrama, a kao 17-godišnjak postao je najmlađi britanski osvajač olimpijske medalje u boksu. S 22 godine osvojio je WBA titulu svjetskog prvaka te je postao najmlađim britanskim svjetskim boksačkim prvakom. Radi se o poprilično impresivnom boksačkom rezimeu, a naoružani pljačkaši odvažili su se opljačkati boksača takvog renomea. Upitno je jesu li ipak znali o kome se uopće radi.

Linker
17. travanj 2024 14:32