K1 i Boks

Tyson Fury u prosincu u Saudijskoj Arabiji protiv pobjednika meča Joshua-Usyk?

Tyson Fury 

 Kieran Cleeves/PA Images/Profimedia
Ako je ovo istinito onda je to vrhunska vijest za boksačke fanove

Već duže vrijeme se nagađa da će se Tyson Fury predomisliti oko odlaska u boksačku mirovinu, a postoji nekoliko razloga za to. Krenimo s time da Fury i dalje svakodnevno trenira, a nedavno je imao i verbalno prepucavanje s Joe Joyceom. Također se pričalo o tome da Fury čeka ishod meča između Joshue i Usyka kako bi konačno odlučio hoće li se umiroviti ili ne. Sada kruži informacija koju prenosi Daily Mail, a to je da bi se Fury trebao boriti s pobjednikom za ujedinjenje svih titula u Saudijskoj Arabiji 17. prosinca u Saudijskoj Arabiji, te da će ta vijest službeno biti objavljena idući tjedan.

Ono što bi svaki boksački fan htio čuti je to da se Fury predomislio u vezi umirovljenja te da će odraditi dugo očekivani meč za ujedinjenje svih titula koji će konačno pokazati koji je najveći boksač današnje ere. No iz WBC-a nisu htjeli forsirati Furyja da ubrza s odlukom već su mu dali vremena i rekli da će ga podržati što god da odlučio.

"WBC će kontaktirati Tysona Furyja i njegove promotore naredni tjedan u vezi njegove budućnosti. Koju god odluku da donese mi ćemo ga u potpunosti podržati u tome. Volimo vidjeti to da se borci umirove dok su u punom sjaju. On je neporaženi prvak, a financijski je osigurao sebe i svoju obitelj. Bit ću veoma sretan i zadovoljan ako je umirovljenje njegova konačna odluka i potpuno ću ga u tome podržati i uvijek ću biti ovdje uz njega."

Joe Joyce nedavno je gostovao u jednoj emisiji te se dotaknuo potencijalne borbe protiv svjetskog prvaka u teškoj kategoriji Tysona Furyja.

"To bi bio veoma tehnički meč, ali morao bih ga izmoriti i navaliti svom silinom na njega. Ili ga mogu pobijediti u njegovoj vlastitoj igri, ali ako mene pitate to je borba 50:50. Nadajmo se da ne ode u mirovinu i da se dođe boriti protiv mene jer ću ga vrlo rado dočekati."

Možda će Fury htjeti ostati aktivan prije potencijalnog meča u prosincu te u međuvremenu prihvatiti Joyceov izazov što bi mu moglo poslužiti kao zagrijavanje za veliku borbu za ujedinjenje svih titula. Naravno to su sve špekulacije, a ne bi se smjelo niti Joycea samo tako otpisati protiv Furyja.

Linker
20. travanj 2024 16:19