K1 i Boks

Bivši UFC-ov borac tvrdi: ‘Jake Paul me nikad nije platio za sparing zato što sam ga prebio‘

Markus Perez

 Instagram (markus Perez)
Markus Perez bivši je borac UFC-ove srednje kategorije

‘‘Hype‘‘ oko Jakea Paula podosta se stišao nakon što ga je Tommy Fury porazio u drugom mjesecu ove godine. YouTuber je do tog meča bio neporažen, najavljivao je da će kroz par godina dogurati do borbe za titulu svjetskog prvaka, a iza sebe imao je pobjede nad nekim vrlo poznatim i renomiranim MMA borcima.

Bena Askrena i Tyrona Woodleyja uspio je nokautirati, dok je Andersona Silvu porazio na bodove. Pobjede nad Askrenom i Woodleyjem mnogi nisu naročito cijenili jer se radi o dvojici boraca s hrvačkom podlogu, a boksačke vještine daleko su im od elitnih.

Međutim, pobjeda nad Andersonom Silvom trebala je poslužiti kao dokaz da Jake Paul ipak zna boksati, naročito kad su u pitanju MMA borci kao protivnici. Jedan od MMA boraca ipak nije impresioniran Paulovim vještinama. Radi se o Markusu Perezu, bivšem UFC-ovom borcu srednje kategorije koji je jednom prilikom i sparirao s Paulom, a za MMA Fighting podijelio je kako ga Jake nije htio niti isplatiti za taj sparing.

‘‘Prebio sam ga u dvorani, a sparing sam odradio besplatno, jer ta propalica me nikad nije isplatila. 300 dolara je ništa, ali on je milijunaš, zaradio je preko 20 milijuna dolara, a ne može isplatiti 300 dolara samo zato jer sam ga prebio na sparingu?‘‘, rekao je Perez, a potom se osvrnuo na Jakeove vještine i rezultate koje je postigao.

‘‘Mislim da su ostali sparing partneri dobri s njim i on je u zabludi oko svojih vještina. Naš sparing završio je tučnjavom. Njegovi treneri htjeli su ući u ring i potući se sa mnom. Pokušavao me udariti u potiljak jer sam ga isprovocirao i on se naljutio. Nije naviknut na ovo. Spuštao sam ruke i bacio sam ga na tlo udarcem u tijelo. On se naljutio, a onda sam mu polupao nos. On se borio s dvojicom ‘grapplera‘ (Askren i Woodley), a to su tipovi koji ne znaju baciti prednji direkt. Anderson Silva je dobar udarač, ali on je prestar za MMA i previše je udaraca primio u glavu. Vidilo se da je tamo više zbog novca, nego zbog pobjede. Da su Woodley, Askren i Silva htjeli pobjedu, a ne novac, vjerujem da bi ga porazili.‘‘, dodao je Perez.

Markus Perez inače je borac koji iza sebe ima 14 pobjeda i šest poraza kad je MMA u pitanju, a pod okriljem UFC-a upisao je dvije pobjede i pet poraza. Proteklog vikenda nastupio je na eventu Gamebred Boxinga i prekidom u trećoj rundi porazio je Joea Riggsa.

Linker
26. travanj 2024 22:43