UFC

Luke Rockhold o potpisu za BKFC: ‘To je povratak korijenima, ponuda koja se ne odbija‘

Luke Rockhold

 Instagram, Luke Rockhold
Prisjetio se kako su ulične borbe golim šakama bile njegov početak, dok današnja djeca od početka znaju za MMA

Nakon poraza od Paula Coste na UFC 278 priredbi u osmom prošle godine, veteran Luke Rockhold se umirovio. Dao je vrlo brzo naslutiti da će se u nekom obliku vratiti u borilište, a počeo je prozivati Jakea Paula tako da se pretpostavljalo da će ići u taj sve popularniji ‘‘celebrity‘‘ boks.

No, on se ipak odlučio za nešto ekstremniju varijantu. 29. ovog mjeseca će debitirati u BKFC-u, a protivnik će mu biti legendarni Mike Perry. Ovo će Rockholdu biti prvi meč tog tipa, a većina se pitala zbog čega se odlučio na takav sport nakon 15 godina MMA karijere. Luke je objasnio:

‘‘Bila je to ponuda koju nisam mogao odbiti. Još sam uvijek slobodan borac. To je ljepota života. To je ljepota onoga gdje smo sad i gdje se zadržavamo. Ostat ću lojalan BKFC-u ukoliko ostanemo na istome. Ali ovo je ipak ugovor na jednu borbu i dali su mu ‘main event‘ protiv Mikea Perryja. Sviđa mi se. Perry je malo pseto‘‘, rekao je Rockhold u ‘‘The MMA Houru‘‘.

‘‘Ovdje se vraćam korijenima borbe, tako je je**no čisto. Ima nešto u tome, morate razmišljati drugačije. Drugačija je to igra i nešto gdje smo svi mi počeli. Mislim da smo mi svi u jednom trenutku bili ulični borci. Ovi današnji klinci su MMA borci i na tome su odrasli. Ali puno nas je odraslo upravo ovako. Što realnije moguće‘‘, dodao je Luke.

Iako su ipak rijetki očekivali da ćemo njega gledati u boksu golim šakama, 29.4. ćemo ga u borilištu ipak gledati. Hoće li mu se svidjeti i hoće li potpisati na više borbi, vjerojatno će odlučiti nakon debija ovog mjeseca.

Linker
23. travanj 2024 11:34