K1 i Boks

Bivši UFC prvak: ‘Dob nije faktor, Tyson može uništiti neke od sadašnjih prvaka teške kategorije!‘

Mike Tyson i Jake Paul

 Cooper Neill/Getty images/Profimedia
Bivši kralj UFC-ove velter kategorije smatra da je Mike Tyson favorit u nadolazećem meču protiv Jakea Paula

Ove godine 15. studenog, Mike Tyson sprema se za povratak u ring kao profesionalni borac, gotovo dva desetljeća nakon svoje posljednje borbe. U suprotnom kutu bit će YouTuber koji je postao borac, Jake Paul, koji je sedam od svojih deset pobjeda postigao nokautom.

Govoreći na svom YouTube kanalu, dvostruki Paulov protivnik i bivši UFC prvak, Tyron Woodley, rekao je da je nadolazeća borba dobra ideja unatoč znatnim kritikama zbog velike razlike u godinama.

"Ne mislim da je to užasna ideja. On se bori protiv jednog borca kojeg se većina ljudi boji. Osjećam da 58, 27, dob nije faktor. Razina iskustva očito će ići Mikeu Tysonu u korist. Jake nije normalan, čovječe.", započeo je Woodley.

Woodley - koji je prvo izgubio od Paula na bodove u osam rundi, a zatim je nokautiran u revanšu - pohvalio je Tysona i njegovu trenutnu formu, opisao ga je kao borca koji bi još uvijek mogao "uništiti neke trenutne teškaše".

"Ako Jake Paul pobijedi Mikea Tysona, nije me briga ako mu je i 70 godina, morat ćete mu odati barem malo poštovanja. Mike Tyson sada, samo na mišićnoj memoriji, može izvesti kombinaciju koja može ubiti većinu ljudi. On ima snagu i sposobnost pomaknuti organe u vašem tijelu ako vas pogodi pravom snagom.‘‘, rekao je Woodley.

"Samo na sjećanju, samo na sposobnosti, moći će nadmašiti i svladati bilo kakvu svježu, tek naučenu tehniku koju je Jake Paul naučio. Može jednostavno ići na autopilot i uništiti neke od sadašnjih prvaka u teškoj kategoriji.", nastavio je.

"Da, mogao bi nokautirati Paula, bio je programiran kao ratni stroj. On i Tank su jedina dva boksača u povijesti sporta koji imaju jednako nokauta s prednjom rukom, kao i s krošeom, kao i s ‘overhandom‘, visokim, niskim, udarcima u tijelo. Imaju nokaute u svojim karijerama sa svim tehnikama... Njegova mišićna memorija sama po sebi dovoljna je da pobijedi bilo koga... Borio bih se s njim, ali bilo bi me strah.", priznao je Woodley.

Linker
07. rujan 2024 04:16