K1 i Boks

Bob Arum stao u obranu Lomachenka: ‘On ne izbjegava Stevensona, ne može se fokusirati zbog rata u Ukrajini‘

Vasyl Lomachenko

 Alejandro Salazar/PxImages/Icon Sportswire/Profimedia
Poznati boksački promotor opovrgnuo je navode o Lomachenkovom izbjegavanju mladog američkog talenta

Početkom ovog mjeseca pisali smo vam o odluci Devina Haneyja, apsolutnog prvaka svijeta u lakoj kategoriji. Neporaženi Haney odlučio je privremeno napustiti laku kategoriju i zasad će se posvetiti napadu na titulu u superlakoj kategoriji.

Haney bi se tijekom jeseni trebao boriti protiv Regisa Prograisa za WBC-ovu titulu u superlakoj kategoriji, a čelnici WBC-a objasnili su što slijedi kad je u pitanju njihov pojas u lakoj kategoriji.

Devin Haney dobio je status ‘‘Champion in recess‘‘, a radi se o svojevrsnom statusu ‘‘prvaka na pauzi‘‘. WBC će narediti najbolje rangiranim izazivačima da se bore za titulu prvaka, a odluči li se Haney jednog dana vratiti u laku kategoriju, čekati će ga napad na titulu.

Shakur Stevenson (20-0) i Vasyl Lomachenko (17-3) dvojica su najbolje rangiranih izazivača prema WBC-u i očekivao se njihov međusobni obračun za novog prvaka. Nažalost, od tog meča vjerojatno neće biti ništa, barem zasad.

Stevenson je u par navrata izjavio da Lomachenko odbija meč protiv i njega te je iskazao razočaranost iskusnim Ukrajincem. Talentirani Shakur silno se htio okušati protiv boksača Lomachenkove kvalitete, ali za pojas će vjerojatno boksati protiv nekog drugog izazivača (Isaac Cruz, William Zepeda, Frank Martin su sljedeća trojica na ljestvici izazivača).

Iako Shakur optužuje Lomachenka da je ‘‘kukavica‘‘ i da ga izbjegava, Lomachenkov promotor Bob Arum tvrdi da to nisu razlozi zbog kojih je Lomachenko odbio meč.

‘‘Lomachenko ne želi novi nastup ove godine. Ne radi se o izbjegavanju borbe sa Stevensonom, nego jednostavno želi uzeti pauzu. Situacija s ratom u Ukrajini i dalje je aktivna te se približila mjestu gdje živi zbog svih tih bombardiranja u Odessi. On se ne može fokusirati na borbu i mislim da to nema veze sa Shakurom.‘‘, rekao je Arum, čelni čovjek Top Rank promotorske kuće.

Inače, Bob Arum promotor je i Shakura Stevensona, a u svom obraćanju medijima, Bob je dao i ponešto informacija o Shakurovom sljedećem nastupu.

‘‘Ne znam koliko ima istine u tome da Shakura izbjegavaju, ali potrudit ćemo se pronaći najboljeg mogućeg protivnika i on će se boriti za WBC-ovu titulu.‘‘, rekao je Arum i potvrdio je kako se nadaju da će Stevenson nastupiti sredinom 11. mjeseca u Las Vegasu.

Jedno je sigurno, a to je činjenica da Lomachenka nećemo više gledati ove godine i poraz od Devina Haneyja u petom mjesecu ove godine biti će njegov jedini nastup u ovoj kalendarskoj godini. Nadamo se što skorijem smirivanju ratne situacije i povratku Lomachenkovog fokusa na ono što radi najbolje, a to je još uvijek boks i nastupi unutar ringa.

Linker
28. travanj 2024 06:04