K1 i Boks

WBC objavio tko će se boriti za upražnjenu titulu u lakoj kategoriji! Shakur Stevenson će konačno dobiti priliku!

Shakur Stevenson 

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia
Točan datum i lokacija se još uvijek ne zna, ali licitacija honorara će se održati 5.9., te ćemo tada imati više informacija

Vrlo bliskom sudačkom odlukom Devin Haney je u petom mjesecu svladao legendarnog Vasyla Lomachenka i obranio svoje titule u lakoj kategoriji, a jučer je došlo do potvrde onoga što se već šuška neko vrijeme. Poznato je da se Haney odlučio dići u kategoriju iznad i izazvati Regisa Prograisa za WBC pojas u superlakoj kategoriji, a dakako, takva odluka nije prošla bez posljedica.

Kako je već ranije objavljeno, WBC je najavio kako Haney neće biti u mogućnosti ispuniti njihov zahtjev, odnosno braniti titulu u svojoj lakoj kategoriji, te mu je pojas već oduzet. O tome se govorilo još ranije ovog mjeseca, no jučer je došlo i do službene potvrde tko će se točno boriti za njegov oduzeti pojas u lakoj kategoriji!

Naravno, jedan od njih će svakako biti Shakur Stevenson. Treći boksač svijeta prema BoxRecu i po mnogima jedan od najboljih boksača današnjice je konačno dočekao svoju priliku u lakoj kategoriji, a u trenutno posljednjem nastupu je svladao Shuichira Yoshina u četvrtom mjesecu ove godine, a pobjedu je ostvario tehničkim nokautom. Bila je to točno 20. pobjeda u njegovoj profesionalnoj karijeri, a za poraz još uvijek ne zna.

Što se tiče protivnika, radi se o također neporaženom Franku Martinu. Radi se o osmom boksaču svijeta prema BoxRecu, a u trenutno posljednjem nastupu je sudačkom odlukom svladao Artema Harutyunyana. Haneyjeva odluka je njemu također dobro došla, a vidjet ćemo hoće li uspjeti ugroziti fenomenalnog Stevensona.

Točan datum i lokacija se još uvijek ne zna, ali licitacija honorara će se održati 5.9., te ćemo tada imati više informacija.

Linker
30. travanj 2024 04:57