K1 i Boks

Bob Arum: ‘Usyk želi 50-50 raspodjelu, ali Fury zaslužuje veći dio ako se meč održi na Wembleyju‘

Oleksandr Usyk i Tyson Fury

 Screenshot (youtube, Bt Sport Boxing)
Jedan od Furyjevih kopromotora dao je više detalja o samim pregovorima za veliki obračun teškaša

Poprilično je izvjesno da će se Oleksandr Usyk i Tyson Fury obračunati ove godine i da ćemo taj meč gledati u prvom kvartalu godine. Pobjednik te borbe postat će apsolutnim prvakom teške kategorije. Još od Lennoxa Lewisa koji je 1999. došao do statusa apsolutnog prvaka teške kategorije, boks nije vlasnika svih titula u teškoj kategoriji.

Unatoč tome što su obje strane zainteresirane za međusobni obračun, nemojte se odmah previše radovati i iščekivati borbu, jer najteži dio tek slijedi. Timovi obojice boksača moraju se dogoditi oko raspodjele novca, kao i oko termina te lokacije na kojoj će se boriti.

Bob Arum i Frank Warren kao Furyjevi promotori čekaju ponudu iz Saudijske Arabije, a Usyk također nema ništa protiv borbe na Bliskom istoku. Bude li ponuda nezadovoljavajuća ili nikad ne dođe, prva opcija postat će Wembley stadion u Londonu. Bob Arum potvrdio je tu informaciju za Boxing Scene.

‘‘Svi su se složili da ćemo ići u Saudijsku Arabiju ako dođe ponuda i bude legitimna. Ako ne bude ponude, odradit ćemo borbu na Wembleyju.‘‘, rekao je Arum.

Dobra je vijest da su oba boksača definitivno pristali na međusobni obračun, ali Bob Arum je otkrio kako postoji potencijalni problem oko kojeg bi mogla nastati prepirka i pregovaranje.

‘‘Boksači su pristali boriti se. Saudijcima dajemo rok do kraja tjedna da pošalju ponudu, a vjerujem da ćemo ju dobiti. Ako ju ne dobijemo, idemo na Wembleyju, a to nas dovodi do razgovora o postocima. Usyk želi 50-50 raspodjelu novca. To nije pošteno ako je borba na Wembleyju, jer na stadionu će biti 95 tisuća Britanaca i Britanci će kupiti velik dio PPV-a. Tyson zaslužuje veći dio.‘‘, rekao je Arum.

Neka navijačka logika vodila bi nas ka razmišljanju da Usyk zaslužuje veći dio kolača ako pristane boriti se na gostujućem terenu, ali biznismeni iz svijeta boksa gledaju to kroz nešto drukčiju prizmu i znaju kako funkcioniraju stvari u svijetu boksačkih pregovora. Mi kao fanovi možemo se samo nadati da neće biti nepremostivih prepreka u pregovorima i da ćemo uskoro dobiti službenu potvrdu ove borbe.

Linker
20. siječanj 2023 20:58