K1 i Boks

Joshua Buatsi deklasirao Stepiena i potvrdio mjesto prvog izazivača za WBA pojas kojeg drži Bivol!

Joshua Buatsi, Pawel Stepien  

 Bradley Collyer/PA Images/Profimedia
Postoje još neke opcije za Buatsija

Joshua Buatsi uspješno je kroz svih 10 rundi nadboksao do jučer neporaženog Pawela Stepiena čime je potvrdio status prvog izazivača za pojas WBA federacije koji drži Dmitri Bivol. Prije gotovo tri godine Buatsi je porazio našeg Marka Čalića koji mu je priuštio do tada vjerojatno najtežu borbu u karijeri, a danas je upisao onu najvrjedniju. Na BoxRec ljestvici ovom pobjedom nije napredovao, te je i dalje rangiran kao 9. boksač poluteške kategorije na svijetu.

Situacija u poluteškoj kategoriji sinoć je postala još zanimljivijom nakon što se bivši prvak Oleksandr Gvozdyk vratio još jedom pobjedom u samo 3 mjeseca razmaka nakon što je bio neaktivan tri i pol godine. Podsjetimo se, Gvozdyk je 2019. godine bio favorit u meču protiv Artura Beterbieva, te iako se pokazao kao tehnički bolji boksač na kraju izgubio nakon što ga je Beterbiev u kasnijim rundama slomio svojom čvrstinom. Sada izgleda želi napraviti još jedan juriš prema vrhu prije nego li se konačno umirovi.

Meč između Joshue Buatsija i Oleksandra Gvozdika bio bi jednako kompetitivan kao onaj protiv Beterbieva ili Bivola. No kako stvari trenutno stoje, Beterbievu je naređena obavezna obrana naslova protiv Calluma Smitha, ali vjerojatno će pojaseve braniti protiv Adama Deinesa. S druge strane Bivol bi trebao boksati protiv Umara Salamova sljedeće, a ukoliko oboje ostvare pobjedevrlo vjerojatno ćemo gledati meč između njih dvojice za ujedinjenje svih titula.

Tako da će Buatsi svoju priliku vjerojatno ipak trebati još neko vrijeme pričekati, a možda će u međuvremenu boksati upravo protiv Oleksandra Gvozdyka.

Linker
24. travanj 2024 04:34