K1 i Boks

Poznato koliko bi Canelo trebao zaraditi od meča; oko 10 puta više od Rydera!

 Canelo Alvarez 

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Ovo bi mu trebalo biti svojevrsno zagrijavanje za revanš protiv Bivola

Meksička superzvijezda Canelo Alvarez noćas će prvi put boksati na svom domaćem terenu još od davne 2011. godine. Ulog će biti njegove WBA (Super), WBC, IBF, WBO i The Ring titule supersrednje kategorije, a protivnik će mu biti veteran John Ryder. Iako u karijeri ima 5 poraza, John Ryder je rangiran kao treći boksač prema BoxRec ljestvici supersrednje kategorije, a jedini koji su ispred njega su David Benavidez i Canelo Alvarez.

Ryder je za titulu supersrednje kategorije boksao 2019. godine protiv odličnog Calluma Smitha, a izgubio je jednoglasnom sudačkom odlukom. Callum Smith nam može ovdje poslužiti kao adekvatna mjera kvalitete oba boksača, pošto je Canelo pobijedio Smitha kroz gotovo sve runde, dok je Smith porazio Rydera 8-4 u rundama kod dva suca.

Canelo će za ovaj meč dobiti garantiranih 10 milijuna dolara, plus postotak od prodaje PPV prijenosa. Izračunato je da ako borci prodaju 500 tisuća PPV prijenosa, Canelo bi trebao uprihoditi 33 milijuna dolara. S druge strane, Ryder će zaraditi točno 10 puta manje. Uz garantiranih milijun dolara, ako prodaja dosegne 500 tisuća PPV prijenosa, njegova zarada bi trebala doseći 3.3 milijuna dolara. Iako se to čini kao malen iznos u odnosu na Canelovih 33 milijuna, ovo će za Rydera biti zarada karijere.

Ako ovaj meč za Canela prođe planirano onda bi to trebalo poslužiti kao zagrijavanje za revanš protiv Dmitrija Bivola. Canelo je već u više navrata govorio o tome kako želi osvetiti taj poraz, te da je spreman ponovno se penjati u polutešku kategoriju umjesto da zahtjeva od Bivola da se spusti u kategoriju niže, kako se i sam jednom prilikom ponudio.

Linker
27. travanj 2024 00:21