K1 i Boks

Boksačka legenda prozvala Fruyja da se umirovi: ‘Da sam ja na njegovom mjestu, nikad se više ne bih borio!‘

Tyson Fury

 Philip Sharkey/TGS Photo/Shutterstock Editorial/Profimedia
Jedan loš nastup se može dogoditi svakom sportašu, no ukoliko i u sljedećim mečevima bude loše izgledao, to će možda biti znak da bi trebao stati

Nitko nije oduševljen izdanjem Tysona Furyja koje se protekloga vikenda našlo u ringu s Ngannouom, a njegovi fanovi s pravom negoduju. Iako je uspio tijesno pobijediti Ngannoua, to nije bila ni sjena onoga što se od njega očekivalo, ali ni onoga što je na kraju krajeva i sam najavljivao da će mu učiniti.

Upravo je u ovakvim pričama najveća ljepota borilačkog sporta, a Ngannou se potrudio da ispiše upravo jednu takvu. Kritike, pak, na račun Tysona Furyja ne prestaju stizati, a jučer je došla možda i jedna od najznačajnijih. Legendarni teškaški prvak Riddick Bowe onakav nastup Furyja smatra teškom sramotom, a pozvao ga je da se umirovi i više nikada ne kroči u ring.

‘‘Treba se ili umiroviti ili se jednostavno više nikada ne boriti. Borio se s tipom koji nema niti jednu borbu. Takvog tipa koji nema nikakvog boksačkog iskustva je Tyson Fury trebao nokautirati vrlo rano. Po mom mišljenju, i da sam ja Tyson, trebao bi se umiroviti‘‘, rekao je Bowe za Fight Hub TV.

Borilačka javnost je jako gruba prema Furyju u posljednjih nekoliko dana, što je i bilo za očekivati s obzirom na bahatost koju ispoljava u posljednje vrijeme. Međutim, ipak je prerano slati Furyja u mirovinu i govoriti kako je gotov, a meč protiv Usyka će nam dati odgovor na brojna pitanja.

Jedan loš nastup se može dogoditi svakom sportašu, no ukoliko i u sljedećim mečevima bude loše izgledao, to će možda biti znak da bi trebao stati. Za sada je to još uvijek prerano tvrditi.

Linker
08. svibanj 2024 04:50