UFC

Ngannouov glavni trener poručio čelnicima UFC-a i PFL-a: ‘Maknite ego, organizirajmo borbu protiv Jonesa!‘

Eric Nicksick (lijevo) i Francis Ngannou (desno)

 Instagram (eric Nicksick)
Lijepa je ovo, ali vjerojatno i utopijska ideja koja se nikada neće realizirati. Teško je zamisliti Danu Whitea da nakon svega pristane na ovakvo nešto

Osim borbe između Miočića i Jonesa, u svijetu MMA-a vjerojatno postoji još samo jedna velika teškaška borba koja bi srušila sve rekorde. Naravno, radi se o borbi između Ngannoua i Jonesa, iako trenutni uvjeti ne dozvoljavaju da se ova borba održi. Teško je zamisliti da se ikada i održi jer UFC nikada neće popustiti.

Međutim, glavni trener Francisa Ngannoua, Eric Nicksick, ne gubi nadu da će se ovaj meč nekada i održati. Ne samo da se nada, nego je u najnovijem izdanju ‘‘The MMA Houra‘‘ pozvao čelnike UFC-a i PFL-a da maknu ego sa strane i organiziraju meč:

‘‘U nekom idealnom svijetu, za mene, i dalje bih želio tu borbu protiv Jona Jonesa. Samo zato što želim da se natječe protiv najboljih i ja mislim da je Jon uistinu najbolji. Ne želim više da se samo raspravlja o tome tko je najopakiji čovjek na planeti. Učinimo to!‘‘, započeo je Nicksick.

‘‘Ovu borbu je moguće organizirati. Obje strane se mogu usuglasiti oko ovoga tako da ostavite ego po strani, unajmimo Allegiant stadion u Las Vegasu, dajmo fanovima što žele. Na kraju dana, svi bi pobijedili. Fanovi pobjeđuju, borci pobjeđuju, organizacije pobjeđuju. Potencijalno i UFC jer ih je Francis natjerao da pojedu vlastite riječi te je iz cijele priče išetao slobodan‘‘, objasnio je.

Lijepa je ovo, ali vjerojatno i utopijska ideja koja se nikada neće realizirati. Teško je zamisliti Danu Whitea da nakon svega pristane na ovakvo nešto, a i UFC je poprilično jasan kada je u pitanju kopromocija s ostalim, manjim MMA organizacijama.

Linker
30. travanj 2024 05:36