Regija

Gabrijel Veočić obranio je naslov prvaka Hrvatske; Brođanin je u zanimljivom meču svladao talentiranog Grabića

Gabrijel Veočić, Europske igre, polufinale

 SLOBODAN KADIC/HOO Slobodan Kadic/hoo
Dvorana Osnovne škole Jelkovec u Sesvetama ugostila je Prvenstvo Hrvatske u amaterskom boksu

Završeno je osam od ukupno devet finalnih mečeva u finalu Prvenstva Hrvatske u boksu. Gledali smo osam vrlo kvalitetnih mečeva i dojam je da Hrvatska ne mora brinuti za budućnost svog boksa.

U prvom planu bio je finalni meč poluteške kategorije (-80 kg). Gabrijel Veočić kao najbolji hrvatski amaterski boksač, uspješno je obranio naslov prvaka države. Antonio Grabić iz Boksačkog kluba Leonardo pokazao se dostojnim protivnikom, ali ipak Grabić zasad nema kvalitetu za iznenaditi Gabrijela.

Imao je Grabić svojih trenutaka, nekoliko puta lijepo je pogodio Veočića, ali velik dio meča ipak je pripao Gabrijelu. Brođanin je po tko zna koji put prezentirao odlične kretnje, promjene garda, sjajnu kontrolu distance, ali i vrhunsko donošenje odluka u ključnim trenucima.

Veočića je prednji direkt jako lijepo služio, a kad god bi se našao u nezahvalnoj poziciji, Veočić bi inicirao klinč kojim bi izborio kratku pauzu zbog razdvajanja. Tehnički i taktički Veočić boksa na svjetskoj razini i jedva čekamo vidjeti što europski doprvak može napraviti na Olimpijskim igrama. Nadat ćemo se medalji, jer vjerujemo da Veočić itekako ima kvalitetu za nešto takvo.

Odličan meč pružili su Gabrijel Debanić i Ivan Vukasović u finalu srednje kategorije (-75 kg). Debanić je predstavnik BK Leona Zagreb, dok je Vukasović branio boje Boksačkog kluba Torcida. Dečki su boksali u jako visokom tempu kroz sve tri runde, ponudili su mnoštvo otvorenih razmjena, ali pobjednik je mogao biti samo jedan. Gabrijel Debanić slavio je jednoglasnom odlukom sudaca, a u razgovoru s Ozrenom Radavićem poručio je kako se već sutra vraća treninzima, ako ne i večeras. Pravi radnik, a zlato na PH-u nagrada je za njegov rad i trud.

Iskusni veteran Marko Čalić također se ponovo okitio titulom prvaka države. 36-godišnjak iz Pule nadboksao je mladog Arona Vrnogu Gregorija i zasluženo je došao do slavlja. Čalić se također nada nastupu na Olimpijskim igrama, a s obzirom na formu koju prikazuje u posljednje vrijeme, Marko će imati što za reći na kvalifikacijskim turnirima.

Meč između Marka Zeljka i Petra Krešimira Kneževića nažalost je otkazan. Petar Krešimir Knežević nije mogao nastupiti zbog posjekotine i tako smo ostali bez jednog od zanimljivijih mečeva na programu.

Preostaje nam još poslastica u superteškoj kategoriji. Milun i Pratljačić odmjerit će snage drugi put u nešto više od mjesec dana, a nastavak programa nudi i šest finala u ženskoj konkurenciji.

Rezultate današnjih finala u muškoj konkurenciji možete pročitati u nastavku ovog članka.

Prvenstvo Hrvatske u amaterskom boksu 2024. - rezultati finalnog dana:

(-57 kg): Vide Prkačin def. Bruno Brestovšek via jednoglasnom odlukom sudaca

(-60 kg): Matej Zebić def. Marko Bulek via jednoglasnom odlukom sudaca

(-63 kg): Filip Poturović def. Marin Jelačić via jednoglasnom odlukom sudaca

(-67 kg): Fabijan Tomkić def. Leon Maloić via jednoglasnom odlukom sudaca

(-71 kg): Marko Zeljko slavio je bez borbe

(-75 kg): Gabrijel Debanić def. Ivan Vukasović via jednoglasnom odlukom sudaca

(-80 kg): Gabrijel Veočić def. Antonio Grabić via jednoglasnom odlukom sadaca

(-86 kg): Nikica Radonić def. Dario Petrić via jednoglasnom odlukom sudaca

(-92 kg): Marko Čalić def. Aron Vrnoga Gregorio via jednoglasnom odlukom sudaca

Linker
22. travanj 2024 23:50