K1 i Boks

Boksačka poslastica službeno potvrđena: Devin Haney branit će svoje titule protiv Lomachenka!

Devin Haney vs. Vasyl Lomachenko - službeni poster

 Twitter (top Rank)
Možda nismo dobili meč Furyja i Usyka, ali boks ima još pregršt sjajnih mečeva za ponuditi

Veliki meč o kojem se već neko vrijeme špekulira, sinoć je dobio svoju službenu potvrdu! Devin Haney (29-0, 15 KO) i Vasyl Lomachenko (17-2, 11 KO) ukrstit će svoje rukavice, a ulog su sve četiri titule svjetskog prvaka u lakoj kategoriji.

Još prvom polovicom ovog mjeseca pisali smo vam o tome da je meč jako blizu službenog ugovaranja i da se cilja na 20. svibnja (peti mjesec) kao datum održavanja borbe. Upravo to se i obistinilo, a kroz nešto više od mjesec i pol dana, čeka nas nevjerojatan boksački meč.

Las Vegas također je potvrđen kao lokacija održavanja ove borbe, a Haney zaslužuje dodatno poštovanje jer je pristao na datum koji mu nikako ne odgovara. Naime, Haney je pripadnik islamske vjeroispovijesti, a od 22.3. do 21.4. bit će u periodu strogog posta tijekom ramazana. Dobar dio svojih priprema Haney će provesti u postu.

‘‘Teško je trenirati i odrađivati puni trening kamp dok postite, jer ne smijete jesti od izlaska do zalaska sunca. Morao bih sparirati dok mi je zabranjeno piti vodu i jesti preko dana, ili bih morao trenirati samo tijekom noći. Ja treniram dva do tri puta dnevno i ne bih mogao ugurati toliko treninga u taj period.‘‘, rekao je Haney još krajem prvog mjeseca za ESPN.

Unatoč tome, 24-godišnji američki boksač lake kategorije pristao je na meč i branit će titule koje je ujedinio u šestom mjesecu prošle godine. Haney je tada otputovao u Melbourne na gostujući teren i jednoglasnom odlukom sudaca porazio je Georgea Kambososa Jr.-a. četiri i pol mjeseca kasnije, Haney je otišao put Australije još jednom i Kambososa je porazio i u revanšu. Ali ovaj put ga čeka nešto teži posao.

Lomachenka ne treba posebno predstavljati. 35-godišnji Ukrajinac u amaterima je osvojio sve što se dalo osvojiti, a amatersku karijeru okončao je s nevjerojatnim omjerom pobjeda i poraza koji iznosi 396-1. Nakon toga otisnuo se u profesionalce i jedno vrijeme držao je tri svjetske titule u lakoj kategoriji. Pokušao ih je ujediniti u 10. mjesecu 2020. godine, ali Teofimo Lopez porazio ga je jednoglasnom odlukom.

Ukrajinac je nakon toga upisao tri pobjede zaredom i izborio je novi napad na titulu. U meč protiv Haney ući će ipak kao autsajder. Oko 1,40 iznosi koeficijent na pobjedu Haneyja, dok koeficijenti na pobjedu Lomachenka sežu od 2,75 do 3,10. Ipak, najbitnije je ono što će se dogoditi u samom ringu, a morat ćemo se strpiti još neko vrijeme do ovog fantastičnog boksačkog meča.

Linker
17. travanj 2024 01:22