K1 i Boks

Poznat je sljedeći Usykov protivnik: Britanski teškaš oporavio se od ozljede i pregovori su započeli

Ukranian boxer Oleksandr Usyk attends a press conference ahead of the heavyweight boxing rematch for the WBA, WBO, IBO and IBF titles in Jeddah on August 17, 2022.,Image: 714629122, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: Amer HILABI/AFP/Profimedia

 AMER HILABI/AFP/PROFIMEDIA Amer Hilabi/afp/profimedia
Oleksandr Usyk trebao bi prvom polovicom ljeta braniti tri titule svjetskog prvaka

Nakon što su propali pregovori za meč između Oleksandra Usyka i Tysona Furyja, obojici boksača preostaje okrenuti se sljedećim opcijama. I dok je kod Furyja nerazjašnjeno tko bi trebao biti njegov sljedeći izazivač i protivnik, kod Usyka je situacija puno jasnija.

Daniel Dubois sljedeći je obvezni izazivač, a tu priliku zaslužio je kao nositelj WBA (Regular) pojasa. Britanski teškaš dobio je pravo prednosti pred IBF-ovim prvim izazivačem (Filip Hrgović) i WBO-ovim privremenim prvakom (Joe Joyce), a radi se o dogovoru čelnih organizacija.

Ipak, kod Duboisa je bilo upitno koliko je spreman nastupiti u skorije vrijeme. Dubois je početkom 12. mjeseca prošle godine porazio Kevina Lerenu na istom eventu na kojem je Tyson Fury porazio Dereka Chisoru. Dubois je do pobjede došao prekidom nakon treće runde, ali iz meča je izašao s težom ozljedom koljena.

Oleksandr Usyk planira se boriti u šestom ili sedmom mjesecu i nametalo se pitanje može li se Dubois spremiti do tada. Ukoliko bi Dubois otkazao meč, Filip Hrgović vjerojatno bi bio sljedeći na redu, ali čini se da ‘‘El Animal‘‘ ovaj put neće biti te sreće.

Poznati reporter iz svijeta boksa, Michael Benson, na svom je Twitter profilu podijelio informaciju koju je dobio direktno od Franka Warrena, promotora Daniela Duboisa.

‘‘Pregovori između Oleksandra Usyka i Daniela Duboisa su započeli, tako mi je rečeno od Franka Warrena. Poslali su liječničku potvrdu koju WBA traži kako bi se dokazalo da se Dubois oporavi ood ozljede i da je spreman postati sljedećim izazivačem za Usykove WBA, IBF i WBO svjetske titule u teškoj kategoriji.‘‘, napisao je Benson.

Time smo na neki način dobili i službenu potvrdu da je Dubois sljedeći Usykov protivnik. Vjerojatno nije opcija kojoj su se fanovi boksa nadali, ali što je, tu je.

Linker
26. travanj 2024 02:31