K1 i Boks

Boksački spektakl početkom šestog mjeseca ima novo pojačanje? Agit Kabayel vjerojatno će biti dio tog eventa

Agit Kabayel

 Moritz Mueller/imago sportfotodienst/Profimedia
Borba u lipnju mogla bi ga stajati napada na WBC-ovu titulu teške kategorije

Polako počinju pristizati nove informacije o borcima koji će sudjelovati na uzbudljivom ‘‘5 vs. 5, Matchroom vs. Queensberry‘‘ obračunu u Saudijskoj Arabiji koji će se održati ovog ljeta.

Ovaj događaj čini pet mečeva koji će biti uvodni dio glavnoj borbi večeri u kojoj će se sučeliti dva neporažena borca Dmitrij Bivol i Artur Beterbiev. Pobjednik meča izaći će iz ringa kao apsolutni svjetski prvak poluteške kategorije.

Beterbiev drži WBC, IBF i WBO naslove. Borcu rođenom u Rusiji s omjerom 20-0, nijedan dosadašnji protivnik nije uspio naći odgovor na njegovu razornu udaračku moć. Drži rijetko savršen rekord sa 100% pobjeda nokautom.

WBA prvak Bivol također je neporažen, s omjerom 22-0. Za razliku od Beterbieva ‘‘samo‘‘ 50% svojih borbi dobio je prekidom, ali puno je taktičniji borac koji protivnike nadvlada tehnikom.

A sada da se vratimo na novi potencijal preliminarnih borbi. Neporaženi teškaš Agit Kabayel (24-0, 16 KO) na svom YouTube kanalu objavio je video reakciju na nokaut Anthonyja Joshue u meču s Francisom Ngannouom. Ispod tog videa borac je prikvačio (posebno izdvojio) komentar DAZN Njemačke u kojem je naveden datum 1.6. uz ‘‘emoji‘‘ vatrice. Mnogi fanovi, odmah su pretpostavili da je ovo znak da ćemo na priredbi početkom šestog mjeseca imati priliku gledati njemačkog teškaša kurdskih korijena.

"Još jedan dodatak „undercardu“ Dmitry Bivol-Artur Beterbiev 1. lipnja?", prokomentirala je stranica EverythingBoxing na Twitteru, a prema svemu sudeći, Kabayel će uistinu nastupiti na spektaklu početkom šestog mjeseca.

Europski prvak teške kategorije Kabayel, prošli je put u ringu izdominirao do tada neporaženog boksača Arslanbeka Makhmudova (18-1, 17 KO), pobijedivši Rusa s kanadskom adresom u četiri runde, na preliminarnom dijelu velike Day of Reckoning priredbe krajem prošle godine.

Nedavno smo saznali da je WBC najavio organizaciju meča za sljedećeg obveznog izazivača u teškoj kategoriji. Frank Sanchez (24-0, 17 KO) i Kabayel dobili su naredbu da stupe u pregovore oko meča koji bi potencijalno odredio sljedećeg napadača na titulu.

Međutim, u slučaju da će se Kabayel boriti na ovom ‘‘cardu“ u lipnju, možda će morati propustiti tu priliku. WBC će dopustiti Furyju ili Usyku njihov već spomenuti revanš, ali onaj tko bude nosio pojas nakon ta dva meča, trebat će obveznog izazivača, a WBC već dugo vremena nije imenovao obveznog izazivača za svjetsku titulu.

Novosti o daljnjim detaljima o Matchroom vs. Queensberry 5 vs. 5 ‘‘cardu‘‘ saznat ćemo uskoro.

Linker
26. travanj 2024 18:50