K1 i Boks

Promotor Josepha Parkera nakon niza pobjeda: ‘Parker-Joyce 2? Vidjet ćemo koja je najbolja opcija‘

Joe Joyce vs. Joseph Parker

 PA Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Novozelanđanin Joseph Parker (35-3) je s pet pobjeda u nizu trenutno jedan od najbolje rangiranih teškaša

Joseph Parker je uspio u onom za što su mu mnogi dali male šanse. Nakon teškog nokauta od Britanca Joea Joyce krajem 2022. godine svoju karijeru je "vinuo" u nove visine sa serijom od pet pobjeda u nizu. Zadnja dva njegova protivnika su bila sama svjetska boksačka elita. Prvo je koncem prošle godine dominantno odlukom porazio bivšeg WBC prvaka Amerikanca Deontaya Wildera, a nedavno je također odlukom dobio i meč protiv Kineza Zhileija Zhanga. Ugovor ga trenutno veže za revanš s spomenutim Kinezom.

Njegov promotor David Higgins je u ekskluzivnom intervjuu za Sky Sports dao par zanimljivih osvrta. "Ugovor s Zhangom može varirati, ali samo u slučaju da se sve strane slože. Ako postoji bolja opcija onda ćemo je i pozorno razmotriti. Tek ćemo imati diskusije na tu temu" rekao je Higgins te nadodao: "Joseph mi je rekao da se želi boriti s najboljima na svijetu. Želi se boriti s boksačima koji su bolje rangirani od njega. Želi se boriti s Anthonyjem Joshuom po drugi put i Oleksandrom Usykom, no za te stvari morate biti strpljivi u ovom poslu i morate iskoristiti svoje prilike."

"On je trenutni ‘interim‘ WBO prvak što automatski znači i da je obavezni izazivač WBO svjetske titule pa ako je spreman čekati da se stvari poslože trebao bi dobiti tu priliku u neko dogledno vrijeme" nadovezao se njegov promotor. Također spomenuo je i kako zadnji protivnici Joshue nisi bili ni blizu razini težine koju je odabrao Parker u zadnjim mečevima.

Joseph Parker je inače bio bivši WBO svjetski prvak kojem je jedini poraz nokautom u karijeri nanio upravo Joe Joyce. "Joyce? Vidjet ćemo koja je najbolja opcija trenutno" kratko je odgovorio Higgins.

Dio uspjeha boksača s Novog Zelanda sigurno leži i u novom timu oko njega. Trener Andy Lee i nutricionist George Lockhart trenutno rade u "simbiozi" koja je potaknuta nakon njegovog zadnjeg poraza.

"Pokazao je da i ‘old dog‘ može naučiti nove trikove. On nije star u kalendarskim godinama (32), ali ima jedan od najkvalitetnijih rezimea u boksu. Puno je tu iskustva kakvog nema nitko" poetično je svoj intervju zaključio David Higgins.

Linker
26. travanj 2024 20:05