K1 i Boks

‘Bombarder s Neretve‘ Damir Beljo se vraća u ring protiv dosta respektabilnog protivnika! Idućega mjeseca ponovno nastupa

Damir Beljo

 Instagram (damir Beljo)
Bivši europski WBO prvak Damir Beljo se odlučio na izazov protiv neugodnog Nijemca albanskih korijena

Bosanskohercegovački boksač Damir Beljo (27-1, 22 KO) je odlučio nastaviti svoju profesionalnu karijeru protiv Jurgena Uldedaja (16-1, 6 KO). Borba je zakazana 20. travnja u njemačkom Munchenu, točnije u BMW Parku. Uldedaj je vrlo neugodan protivnik koji se više puta dokazao na priredbama u Njemačkoj i Engleskoj. Trenutno nosi dvije slabije titule, mediteranska IBO titula te kontinentalna WBA Europe titula.

Beljo se vraća u ring nakon rutinske pobjede protiv Marka Petričevića na manjoj priredbi u Velikoj Gorici prošle godine u listopadu (deseti mjesec). Prije toga Beljo se odlučio na veliki izazov koji bi malo tko prihvatio kada je “otišao na noge” visokorangiranom Alekseiju Papinu (15-2) u Moskvu. Borba je završena u drugoj rundi sramotnim prekidom od strane suca te je Beljo upisao prvi profesionalni poraz.

“Bombarder s Neretve” je u najboljim danima slovio za člana top 10 kruzeraša svijeta te je više puta obranio europski WBO naslov. Zanimljivo je to što je imao dogovoren meč s jednim od najboljih boksača današnjice Ukrajincem Oleksandrom Usykom 2016. godine. Nažalost prije puta u Los Angeles Beljo je sudjelovao u prometnoj nesreći u Mostaru te je borba za svjetski naslov otkazana.

Linker
21. travanj 2024 21:44