K1 i Boks

Borba između Joshue i Wildera pod velikim upitnikom? ‘Puno su nam obećavali, ali su to prekršili! Frustrirajuće je‘

Anthony Joshua i Deontay Wilder

 Kevin Quigley/dmg Media/profimedia, Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Ostaje nam samo nadati se da će ipak uspjeti pronaći zajednički jezik i organizirati ovu borbu, jer ukoliko je Wilderov glavni trener frustriran oko svega, to definitivno nije znak da pregovori idu kako treba

Svi smo se ponadali da ćemo končno u teškoj kategoriji gledati neki veliki meč. Radilo se, dakako, o okršaju između Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera, ali kako za sada stvari stoje, izgleda da više nitko sa stopostotnom sigurnošću ne može reći da će se ovaj veliki meč i održati.

Plan je bio da se boksači bore u prvom mjesecu 2024., ili najkasnije nekad u prva tri mjeseca. Djelovalo je da su obje strane zainteresirane, Hearn je na sva zvona najavljivao ovaj meč, no izgleda da su već sada došli problemi. Wilderov trener, Malik Scott, jučer je imao jednu poprilično zbunjujuću izjavu, a jedna stvar je sigurna – više nije siguran da će se meč i dogoditi!

‘‘Jedino što ja mogu reći jest da je Deontay jučer trenirao, a isto je učinio i prekjučer. Ne znam o čemu više govore, ali vidjet ćemo sve. Ovo je jedna jako frustrirajuća situacija, stvarno jest zato što je Deontay onaj koji gubi u ovoj situaciji. Bilo je tu puno obećanja, jako puno toga su nam obećali, a izgleda da su to prekršili. Vidjet ćemo‘‘, rekao je Malik za ESNEWS.

O kakvim obećanjima Malik govori i na koji su način prekršena, ne možemo znati. Možemo samo nagađati, a dobre su šanse da se opet radi o novcu i sličnim stvarima, odnosno o uobičajenim stvarima koje upropaštavaju današnji boks.

Ostaje nam samo nadati se da će ipak uspjeti pronaći zajednički jezik i organizirati ovu borbu, jer ukoliko je Wilderov glavni trener frustriran oko svega, to definitivno nije znak da pregovori idu kako treba.

Linker
19. svibanj 2024 10:06