K1 i Boks

Borba s vremenom, Fury i dalje ne sparira: ‘Za potpuno zacjeljenje rane potrebno je otprilike 90 dana‘

Tyson Fury

 SCREENSHOT/YOUTUBE (MMA HOUR) Screenshot/youtube (mma Hour)
Nakon posjekotine zadobivene od Agrona Smakićija, još se uvijek nije vratio u ring

Tyson Fury još uvijek se oporavlja od posjekotine koju je zadobio u kampu kada se pripremao za Oleksandra Usyka, a sada je njegov cutman otkrio kada će se točno "Gypsy King" moći vratiti na sparing prije te borbe.

Posjekotinu je Furyju nanio hrvatski sparing partner tijekom pripreme za ovu neupitno povijesnu borbu u veljači.

Nedugo nakon što je vijest procurila u javnost, dogovoren je novi datum borbe na 18. svibnja, no posjekotina je zahtijevala nekoliko šavova i još uvijek se zacjeljuje. Nakon tog neuspjeha, mnogi u svijetu boksa počeli su se pitati hoće li Fury pristati na novi datum te su počeli sumnjati u njegovu formu. Neki navijači čak su počeli širiti teorije zavjere tvrdeći da si je sam nanio ranu kako bi dobio više vremena i produžio kamp te odradio dodatne pripreme, s obzirom na to da je protiv Francisa Ngannoua u listopadu pokazao nešto slabiju izvedbu, te je tijesno pobijedio na bodove nakon 10 rundi.

Razgovarajući za Betway, čovjek zadužen za posjekotine, Jorge Capetillo, koji se prethodno morao nositi s velikom Furyjevom posjekotinom u borbi s Ottom Wallinom, komentira:

"Borba će se održati u svibnju, tako da bi se trebao vratiti na sparing za dva ili tri tjedna, ali dobra stvar je što je nedavno bio aktivan u borbi protiv Francisa Ngannoua, ova borba će biti lakša jer je ostao u teretani. Aktivnost je ključna i to je njegova prednost za borbu."

Zatim su ga upitali može li se posjekotina ponovno otvoriti tijekom borbe.

"Uvijek postoji mogućnost da se to može dogoditi, ali Tyson mora raditi ono u čemu je dobar, koristiti svoju distancu i doseg, ne pokušavati ga nokautirati jednim udarcem, već ga namjestiti na veliki udarac koristeći se lažnim kretanjima, radom nogu i IQ-om u ringu. Stvar je u dobrom tajmingu, dosegu i njegovom najboljem radu nogu za borbu."

"Za potpuno zacjeljenje rane potrebno je otprilike 90 dana, ali prošlo je 60 ili više dana od posjekotine tako da sam siguran da bi uz pravi tretman trebao biti spreman za 18. svibnja i uskoro bi mogao početi s laganim sparinzima. Vjerojatno će biti spreman za sparing u sljedećih nekoliko tjedana."

"Tyson mora dobro tretirati posjekotinu prije borbe i odrađivati sparinge s opremom za glavu i započeti ni s čim ludim kako ne bi dobio jak udarac jer bi se posjekotina mogla ponovno otvoriti, ali ja ću staviti naglasak na ovo, on treba svoj domet i pravi trenutak i ako to bude na razini, igra je gotova za Oleksandra Usyka i Tyson će biti na vrhu."

Nadamo se da se neće ponoviti situacija prošlog vikenda iz meča Tima Tszyjua i Sebastiana Fundore, kada je prvak, u sudaru glavama, doživio tešku posjekotinu koja je jako utjecala na tijek borbe te je Australac naposljetku i izgubio. Tako nešto okaljalo bi ovakav povijesni meč te pritom razočaralo svakog istinskog obožavatelja plemenite vještine.

Linker
09. travanj 2024 14:04