K1 i Boks

Promotor Tysona Furyja vrlo je zabrinut za svog borca pred borbu za naslov: ‘Izgledao je grozno‘

Tyson Fury

 Jon Super/Shutterstock Editorial/Profimedia
Poznati promotor smatrao je Furyja velikim favoritom, ali nedavna događanja su mu promijenila mišljenje.

Promotor Tysona Furyja ima veliku brigu pred nadolazeću borbu za neosporni naslov protiv Oleksandra Usyka.

Ova borba već je doživjela jedan veliki zastoj kada je odgođena u veljači, samo nekoliko dana prije nego što su borci trebali ući u ring. Fury je zadobio posjekotinu u kasnim fazama sparinga što mu je onemogućilo da nastupi na prvotno zakazanom datumu.

Morao je dobiti šavove na rani iznad oka i još se nije vratio sparingu. Borba je sada zakazana za 18. svibnja, a mnogi se brinu je li posjekotina u potpunosti zacijelila.

Ovo je prvi put u posljednjih 25 godina, od kada se Lennox Lewis borio 1999. godine, da su sva četiri glavna naslova teške kategorije na kocki u jednoj borbi.

Govoreći za BoxNation, izvršni direktor Top Ranka i promotor Tysona Furyja, Bob Arum, upitan je kako vidi tijek borbe.

"Oduvijek sam, otkad je ova borba dogovorena, smatrao da je Fury veliki favorit jer sam mislio da će njegova fizička veličina i boksačka sposobnost biti previše za Usyka. Stoga sam smatrao da je to borba u korist Tysona Furyja, davao sam mu šanse možda 3 ili 4 naprema 1.‘‘

Arum je rekao da se briga pojavila nakon posjeta Saudijskoj Arabiji:

"Ali muči me kako je Tyson izgledao u svojoj posljednjoj borbi s Ngannouom u Rijadu. Bio sam tamo, mislim da je izgledao grozno.‘‘

‘‘Sada, postoje dvije mogućnosti. Jedna je da se za tu borbu stvarno nije dobro pripremio, ili druga, da je jednostavno ostario. Ne funkcioniramo fizički tako dobro kao kad smo bili mlađi, pa je li to ono što vidimo kod Tysona, na temelju borbe s Ngannouom? Ili se dogodilo to da nije bio spreman jer nije bio ozbiljno posvećen pripremi? Saznat ćemo 18. svibnja."

Linker
10. travanj 2024 19:59