K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: ‘Dan obračuna‘ donosi nam ponajveću boksačku priredbu u povijesti, očekuje nas novi nastup Filipa Hrgovića

Day of Reckoning

 Dazn
Teško se sjetiti kada smo na jednoj boksačkoj priredbi gledali ovoliko velikih zvijezda i velikih imena boksa

Obično nismo navikli na to da nam pretposljednji tjedan neke kalendarske godine donese borilačka uzbuđenja, no 2023. je iznimka jer nas ove subote očekuje jedna od najvećih boksačkih priredbi do sada. Da, u povijesti boksa je bilo puno većih mečeva, no rijetke su priredbe koje su ponudile ovoliko velikih imena na istom ‘‘cardu‘‘. Nastupa i naš Filio Hrgović, a što nas očekuje ovoga tjedna, pročitajte u tekstu koji slijedi.

‘‘Day of Reckoning‘‘ – Joshua vs. Wallin

Dan obračuna se približava, odnosno jedna od najvećih priredbi u povijesti boksa. U glavnim ulogama bit će Anthony Joshua i Otto Wallin, dok ćemo u sunaslovnoj borbi večeri gledati okršaj između Deontayja Wildera i Josepha Parkera. Njima će prethoditi nastup našeg najboljeg teškaša Filipa Hrgovića, a on će boksati protiv Marka De Morija. Dmitry Bivol će se boriti protiv Lyndona Arthura, a WBA pojas u poluteškoj kategoriji će biti na liniji. Spomenut ćemo još imena poput Daniela Duboisa, Jarrella Millera, Franka Sancheza te Arslanbeka Makhmudova, a kada pročitate sva ta imena, vjerojatno nema potrebe objašnjavati zašto je ova priredba toliko velika.

GDJE: Rijad, Saudijska Arabija.

KAD: U subotu, 23.12. u 17:00 sati.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Glory 90

Glory vjerojatno nije napravio pametan potez kada je svoju priredbu stavio u istom terminu i na isti dan kada se održava ovaj boksački spektakl, no svakako valja spomenuti što nam nude. Prvak velter kategorije Endy Semeleer branit će svoj pojas protiv Anwara Ouled-Chaiba, a očekuje nas i novi nastup Nikole ‘‘Birofa‘‘ Filipovića. On će se protiv Nabila Khachaba pokušati kvalificirati na Gloryjev teškaški turnir, a ujedno će odraditi svoj treći nastup za Glory. Do sada je upisao dvije pobjede, a na ovoj bi se priredbi trebao boriti u sunaslovnoj borbi večeri.

GDJE: RTM Stage, Roterdam

KAD: U subotu, 23.12. u 19:00.

Popis borbi pogledajte OVDJE.

Linker
02. svibanj 2024 10:51