K1 i Boks

‘Hrgović tradicionalno boksa i predvidljiv je. Od mene se ništa ne očekuje, bit će zabavno ako ga nokautiram‘

Mark de Mori

 Screenshot/YouTube
Australski teškaš dao je intervju uoči okršaja s ‘El Animalom‘

Ove subote ponovno ćemo gledati Filipa Hrgovića među konopcima, a protivnik će mu na "Danu obračuna" u Rijadu biti Mark de Mori. Australski je teškaš povodom okršaja s "El Animalom" u ponedjeljak dao intervju za Boxing Social, a tom je prilikom govorio o svojoj ulozi "underdoga", ali i ogromnoj prilici koja mu se otvorila.

"Volio bih da sam 100:1 favorit, ali ne plaćaju me za to. Plaćaju me da dođem kao autsajder. Dugo nisam boksao na velikoj sceni, ali imam 12 pobjeda, 11 nokautom, protiv boksača različitih stilova. Trenirao sam, opet volim boks i kad su me pozvali rekao sam: "Zašto ne?". Nitko ništa ne očekuje od mene, sve se vrti oko Hrgovića i toga da ostane aktivan dok se odradi meč Furyja i Usyka. To je scenarij, ali to me ne dira. U profesionalnom boksu treba preuzimati rizik. Imam 41 godinu, ne mogu se boriti s ‘journeymanima‘ i očekivati da će se dogoditi nešto veliko. Prilika se pojavila i morao sam je iskoristiti", rekao je De Mori.

U nastavku razgovora, novinar Charlie Parsons upitao je De Morija o Hrgovićevom stilu, dodajući kako je hrvatski teškaš neporažen, ali da mnogi smatraju da u posljednjim mečevima nije isporučio impresivne izvedbe.

"Mislim da kao profesionalac radi bolje od, primjerice, Tonyja Yoke s kojim je boksao u polufinalu Olimpijskih igara. Profesionalni i amaterski boks su vrlo različiti, amaterski je ‘sprint‘, skupljanje što većeg broja poena, dok se u profesionalnom radi o ozljeđivanju nekoga. Mislim da je Hrgović usporio i naučio boksati na 12 rundi, ne bih to nazvao lošim izvedbama, on samo boksa kao profesionalac i ne žuri se", smatra De Mori pa dodaje:

"Jesam li u tom borbama vidio nešto što mogu iskoristiti? Nisam, jer ti protivnici nisu kao ja, ne mogu kopirati boksače koji su visoki gotovo dva metra, ali sam snažan i eksplozivan borac. Tijekom kampa sam iznenadio sam sebe koliko još imam snage, nekoliko mojih sparing partnera je završilo sa slomljenim rebrima nakon udaraca u tijelo, što mi govori da još uvijek imam magiju u rukama. Moram pokušati pročitati Hrgovića, on baca predvidljive udarce, dobar je u tome, ali može ga se pročitati, njegove kombinacije su tradicionalne. Moram ga pročitati i pokušati kontrirati između tih kombinacija".

De Mori je iznio svoja razmišljanja o tome što će uslijediti ako eventualno uspije iznenaditi Hrgovića, odnosno ako mu nanese prvi poraz u profesionalnoj karijeri i otme mu status obveznog IBF-ovog izazivača.

"Iskreno, ako i pobijedim Hrgovića, mislim da nitko neće htjeti gledati mene kako se borim s pobjednikom meča između Furyja i Usyka, to je realno i zato ćemo, u tom slučaju, vjerojatno odraditi revanš. Jednom sam sparirao s Furyjem i tijekom tih rundi sam shvatio da nikada neću biti svjetski prvak, toliko sam imao problema s tim da ga pogodim. Da, mislim da će biti revanš. Ako ga nokautiram, bit će zabavno, nema očekivanja od mene i moje karijere, stoga ću ući u ring bez ikakvog tereta na svojim ramenima", zaključio je 41-godišnjak.

Linker
13. svibanj 2024 17:00