K1 i Boks

BORILAČKI TJEDAN: UFC-ov event u vrhunskom terminu, najbolji boksač svijeta napada novu titulu, a pomno pratimo i Veočića

UFC on ABC 7 | Gabrijel Veočić | Crawford vs. Madrimov

 Ufc | Uros Hocevar/kolektiff | Riyadh Season
Pred nama je tjedan u kojem će fanovi borilačkih sportova uistinu uživati

Jako bogat borilački tjedan je pred nama. MMA fanovi uživat će u odličnom UFC-ovom eventu koji će se održati u terminu koji pogoduje Europljanima, a tu su i nove priredbe PFL-a i Golden Fighta. Fanovi boksa također neće ostati zakinuti, jer osim Olimpijskih igara, čeka nas novi veliki event u režiji Turkija Alalshikha.

UFC on ABC 7: Sandhagen vs: Nurmagomedov

Još jedan vrhunski UFC-ov event čeka nas ovaj tjedan. Navikli smo da UFC u desetom mjesecu gostuje u Abu Dhabiju, ali ove godine će UFC posjetiti Ujedinjene Arapske Emirate i početkom osmog mjeseca.

UFC on ABC 7 event održat će se u Abu Dhabiju, a ‘‘fight card‘‘ izgleda fantastično. Cory Sandhagen i Umar Nurmagomedov predvodit će priredbu borbom koja će vjerojatno odrediti sljedećeg izazivača za pojas u bantam kategoriji. Oba borca tehnički su nevjerojatno potkovani, fizički uvijek besprijekorno pripremljeni i čeka nas fantastičan meč.

Shara Magomedov i Michal Oleksiejczuk dobili su mjesto u ‘‘co-main eventu‘‘ nakon što je otkazan meč između Nicka Diaza i Vicentea Luquea. Odličan će biti okršaj Deivesona Figueireda i Marlona Vere u bantam kaegoriji, a čeka nas i novi nastup Tonyja Fergusona. ‘‘El Cucuy‘‘ vraća se u velter kategoriju, a Michael Chiesa borac je protiv kojeg će Ferguson pokušati prekinuti niz od sedam uzastopnih poraza.

Na priredbi u Abu Dhabiju nastupit će i Jordan Vucenic, engleski borac srpskih korijena. Vucenic je do sada pružao istaknute nastupe u Cage Warriorsima, a nakon što je Abdul-Kareem Al-Selwady otkazao svoj nastup, Jordan je dobio priliku uskočiti na ‘‘short notice‘‘. Guram Kutateladze bit će njegov protivnik.

Gdje: Etihad Arena, Abu Dhabi, Ujedinjeni Arapski Emirati

Kada: u subotu (3.8.) s početkom u 18:00h. ‘‘Main card‘‘ na rasporedu je od 21:00h.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PFL 7 2024: Goltsov vs. Johnson

Ovaj vikend započinje treći ciklus ovosezonskog PFL turnira. Na red su došla polufinala, a prvi vikend donosi nam polufinalne okršaje teškaša i borkinja perolake kategorije.

Denis Goltsov kao prvoplasirani borac prve faze turnira predvodit će event okršajem s vrlo iskusnim Timothyjem Johnsonom. Drugoplasirani Oleg Popov trebao se boriti s trećeplasiranim Valentinom Moldavskim, ali Moldavsky je otkazao nastup zbog ozljede. Linton Vassell uskače kao zamjena.

Dakota Ditcheva protiv Jene Bishop i Taila Santos protiv Liz Carmouche parovi su polufinala u ženskoj perolakoj kategoriji.

Gdje: Nashville, SAD

Kada: u noći s petka (2.8.) na subotu (3.8.). Program počinje u ponoć, a ‘‘main card‘‘ u 3:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Golden Fight 5: Deskaj vs. Vorkapić

Druga najpoznatija hrvatska MMA organizacija u ovom trenutku nastavlja sa svojim radom i čeka nas njihov peti event. Golden Fight 5 naziv je eventa koji će se održati u Imotskom, a najavljeno je ukupno 11 mečeva. Čak šest mečeva bit će održano prema kickboksačkim pravilima, a ponovno Golden nudi ‘‘bare knuckle‘‘ mečeve, kao i dvije MMA borbe. U glavnoj borbi večeri čeka nas Muay Thai okršaj za prvaka u kategoriji do 67,5 kilograma. Muhamet Deskaj i Sašo Vorkapić odmjerit će snage u ‘‘main eventu‘‘.

Gdje: Stadion Gospin dolac, Imotski, Hrvatska

Kada: u subotu (3.8.) s početkom u 20:00h

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Riyadh Season: Crawford vs. Madrimov

Boksački sladokusci također će doći na svoje. Saudijci nastavljaju sa megaspektakularnim boksačkim eventima, ali ovaj put izvan granica Saudijske Arabije. Riyadh Season dolazi u Los Angeles, a BMO stadion ugostit će fantastičnu boksačku priredbu. Na stadionu kapaciteta 22 tisuće gledatelja, najbolji boksač svijeta Terence Crawford i njegov protivnik Israil Madrimov predvodit će priredbu okršajem za WBA titulu svjetskog prvaka u super velter kategorij (69,85 kg). Pobjednik meča postat će i privremenim WBO-ovim prvakom iste kategorije.

David Morrell i američko-srpski boksač Radivoje Kalajdžić borit će se u poluteškoj kategoriji, a čeka nas još niz sjajnih okršaja. Andy Ruiz ukrstit će rukavice sa Jarrellom Millerom, a Jareda Anderson čeka najteži ispit u karijeri. Martin Bakole pokušat će ugasit ‘‘hype‘‘ mladog američkog teškaša.

Sjajni Kubanac Andy Cruz (3-0) nastavlja graditi profesionalnu karijeru borbom za IBF International pojas u lakoj kategoriji. Antonio Moran bit će njegov protivnik. WBA-ova svjetska titula u super lakoj kategoriji ulog je meča između Isaaca Cruza i Josea Valenzuele.

Gdje: BMO Stadium, Los Angeles, SAD

Kada: u noći sa subote (3.8.) na nedjelju (4.8.). Priredba počinje u subotu u 22:30h, a Crawford i Madrimov u ringu bi se trebali naći u nedjelju oko 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Olimpijske igre u Parizu: četvrtfinale i polufinale poluteške kategorije

Boksački olimpijski turnir također će biti u našem fokusu tijekom ovog tjedna. Naš jedini predstavnik Gabrijel Veočić izborio je plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara. U petak (2.8.) ga čeka okršaj s Dominikancem Christianom Pinalesom, a u slučaju da porazi Pinalesa i osigura minimalno brončanu medalju, Veočić će u nedjelju odraditi polufinalni nastup.

Nadamo se da ćemo Gabrijel gledati još dvaput ovaj tjedan.

Gdje: Arena Paris Nord i Stade Roland Garros (polufinale)

Kada: u petak (2.8.) na rasporedu je četvrtfinale, a u nedjelju (4.8.) polufinalni mečevi poluteške kategorije.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Linker
07. rujan 2024 21:01