K1 i Boks

Breazeale: “Wilder je sramota za američki boks, umirovit ću ga!”

18. svibnja WBC prvak svijeta u teškoj kategoriji Denatay Wilder će braniti svoj pojas protiv obaveznog izazivača Dominica Breazealea na velikoj priredbi u američkom Brooklynu.

Bit će to prvi nastup za američkog šampiona od kontroverznog “drawa” protiv Tysona Furya u prosincu 2018. godine. S druge strane, ovo je drugi put da Breazeale napada svjetsku titulu. 2016. je pokušao stići do IBF pojasa koji je tada držao Britanac Anthony Joshua, no poražen je prekidom u sedmoj rundi. U međuvremenu je novi izazivački status zaslužio s tri impresivne pobjede prekidom protiv respektabilnih protivnika.

Samo par dana prije meča protiv Wildera Breazeale najavljuje da će šokirati svijet i umiroviti Amerikanca.

“Mislim da ga ovo iskustvo naučiti skromnosti i da će mu zaključiti karijeru. Nakon poraza će se umiroviti”, izjavio je Breazeale ekskluzivno za Sky Sports.

“Tip poput Wildera, koji je okružen svim tim ljudima, nije naviknut da je negdje u ponoru, u rupi. Nije naviknut biti u depresiji. Tako da će ga ovaj poraz osakatiti, poslati ga u neku vrstu depresije i nakon toga se nikada više neće boriti”, dodao je izazivač.

Dvojac se ne podnosi već godinama nakon što je došlo do fizičkog obračuna u hotelu u Alabami. Stoga ne čude ove žestoke najave i prijetnje koje izazivač šalje svjetskom prvaku.

“Ovo je čista istina, bez mazanja očiju. Moja je pobjeda ovdje i pobjeda čitavog svijeta. Nitko više ne želi gledati Deonataya Wildera kao WBC prvaka svijeta u teškoj kategoriji. On nije samo sramota za američki boks, on je sramota za boks generalno”, zaključuje Breazeale koji će priliku da podupre ove žestoke najave imati već 18. svibnja u slavnoj Barclays dvorani.

Linker
28. veljača 2024 09:57