K1 i Boks

Briljantni Shakur Stevenson još jednom potvrdio svoju nedodirljivost

 Shakur Stevenson, Robson Conceição  

 Mike Stobe/Getty images/Profimedia
Oduzimanje titula nije ga omelo u performansu

Shakur Stevenson je u noći s petka na subotu upisao još jednu važnu pobjedu, ovaj put na domaćem terenu svog protivnika iz Newark, N.J. Stevenson je izdominirao Robsona Conceicaoa kroz svih 12 rundi, a jedina runda koja je završila izjednačena je deveta kada je Stevensonu sudac oduzeo bod. Unatoč tome, Robson nije uspio tu rundu upisati kao svoju jer ga je do trenutka oduzimanja boda Stevenson potpuno dominirao.

Stevenson je u ovome meču trebao braniti WBC, WBO i Ring Magazine titule, ali 25-godišnjak je prekoračio težinski limit čime su mu oduzeti pojasevi. To ga doduše nije omelo u nakani da još jednom pokaže svoj nevjerojatan talent, te je uz nokdaun na kraju četvrte runde izdominirao svog protivnika i u konačnici odnio pobjedu kod sva tri suca (118-108, 117-109, 117-109).

Nakon što je u četvrtak prekoračio limit svoje težinske kategorije zbog čega je ostao bez pojaseva, Stevenson (19-0, 9 KOs) najavio je prelazak u kategoriju više, jednu od najzanimljivijih divizija u boksu gdje ga čekaju protivnici kao što su Devin Haney, Gervonta Davis, Isaac Cruz, Vasiliy Lomachenko i mnogi drugi kvalitetni boksači.

Stevensonu mnogi predviđaju sjajnu budućnost, a ovim nastupom to je definitivno i dokazao. Stevenson je rijetko viđeni boksački talent, a mnogi ga smatraju nasljednikom Floyda Mayweathera. Titulu prema WBO federaciji osvojio u desetom mjesecu prošle godine protiv Jamela Herringa tehničkim nokautom u desetoj rundi, a sinoć ju zbog pada na vagi nažalost nije uspio obraniti. Imao je i sjajnu amatersku karijeru u kojoj se okitio zlatom na olimpijskim igrama za juniore i srebrom na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Linker
18. travanj 2024 12:41