K1 i Boks

Britanska legenda dobila upozorenje: ‘Slomljen si mentalno i fizički, ne pomišljaj se vraćati boksu‘

 NICK POTTS/PA IMAGES/PROFIMEDIA Nick Potts/pa Images/profimedia
Froch je objasnio zašto vjeruje da bi Brooku bilo bolje da prihvati to da je u mirovini

Bivši svjetski prvak u supersrednjoj kategoriji Carl Froch pozvao je jednu britansku boksačku legendu da se drži podalje od sporta usred glasina da bi njegov zemljak mogao biti na rubu povratka u ring.

Kell Brook otišao je iz sporta na visokoj razini, dominirajući i zaustavivši svog dugogodišnjeg rivala Amira Khana u Manchester Areni 2022. godine.

Međutim, otkako je objavio da više nikada neće navući rukavice, stalno se povezivao s povratkom, uglavnom "u paru" s kontroverznim velterašem Conorom Bennom i srednjašem Chrisom Eubankom.

U intervjuu za talkSPORT, Froch je objasnio zašto vjeruje da bi Brooku bilo bolje da prihvati to da je u mirovini i zadovolji se onom što je već bila zvjezdana karijera u kojoj je 37-godišnjak postao prvak IBF-a u velter kategoriji i ubilježio tri obrane pojasa.

"Ne, ne želim ga ponovno vidjeti u ringu. Kell Brook je slomljen, fizički i mentalno. Znam da je to bila sjajna pobjeda protiv Amira Khana, ali.. ne. Zaista je šteta, jer on ima ženu i djecu, ali još uvijek se bori da popuni prazninu koja je nastala nakon povlačenja iz boksa. Za mene je on bio veliki sportaš, vrhunski boksač, ali bolje mu je da se ne pomišlja vraćati boksu", kazao je Froch.

Linker
02. svibanj 2024 15:03