K1 i Boks

Bronca za Hrvatsku: Nikolina Čačić stigla do odličja na EP-u za boksačice do 22 godine

Nikolina Ćaćić

Čačić je još uvijek i u borbi za nastup na OI u Parizu sljedeće godine, kao i Sara Beram

Naša boksačka olimpijka s Igara u Tokiju, prva Hrvatica uopće koja je ušla u olimpijski ring, jedina žena u hrvatskoj boksačkoj reprezentaciji na EP do 22 godine u Crnoj Gori, ujedno je i jedina koja se doma vraća s medaljom, pišu Sportske novosti.

Nikolina Čačić je osvojila brončanu medalju u kategoriji do 57 kg, što je inače viša kategorija od one u kojoj se dosad Nikolina borila. U polufinalnoj borbi na EP u Budvi, bolja od naše predstavnice bila je Poljakinja Julia Szeremeta. Iako je Nikolina imala prednost u visini, pa onda i dužini ruku, Poljakinja je iskazala silnu brzinu zbog čega je i inače dodatno opasna suparnicama. Uz sve, još i kontragarda. Podatak da je Poljakinja pobijedila jednoglasnom odlukom sudaca, dostatno govori koliko je ipak u ovom trenutku bila bolja, kvalitetnija.

Nikolini Ćaćić, djevojci koja ima tek 22 godine, je ova bronca četvrta medalja s velikih natjecanja odnosno prvenstava. Dosad je naime osvajala dva srebra na EP mlađih seniorki, 2018. i 2019., da bi prošle godine bila srebrna na EP do 22 godine u našem Poreču, ali u kategoriji do 52 kg. Nikolina je još uvijek i u borbi za nastup na OI u Parizu sljedeće godine, zajedno sa Sarom Beram.

Linker
24. travanj 2024 13:17