K1 i Boks

Saul ‘Canelo‘ Alvarez više neće biti apsolutni prvak svijeta

Canelo Alvarez

 Ed Mulholland
Prije svog idućeg meča u rujnu, poznati Meksikanac ostat će bez jednog pojasa

Canelo Alvarez službeno je najavio borbu protiv Portorikanca, Edgara Berlange.

Elitni Meksikanac suočit će se s neporaženim Berlangom 14. rujna u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Ovaj meč dolazi nakon rutinske pobjede kojom je obranio svoja četiri pojasa supersrednje kategorije protiv Jaimeja Munguije u svibnju. Međutim, samo će tri pojasa biti na kocki kasnije ove godine.

Canelo drži sve pojaseve u diviziji od pobjede nad Calebom Plantom 2021. godine i uspješno ih je obranio četiri puta protiv Gennadyja Golovkina, Johna Rydera, Jermella Charla i Munguije.

Međutim, priopćenje za borbu s Berlangom navodi samo WBC, WBA i WBO titule kao one koje će biti na kocki, što znači da će IBF vjerojatno provesti svoju raniju prijetnju da će oduzeti pojas prvaku zbog neispunjavanja obveza prema vodećem IBF izazivaču, Williamu Scullu. ESPN potvrđuje ovo izvješće. Scull bi se sada mogao boriti protiv drugorangiranog izazivača, Vladimira Shishkina, za upražnjeni pojas.

Canelo - koji je naišao na kritike zbog toga što nije dogovorio borbu s Davidom Benavidezom - rekao je da je "uzbudljivo" sudjelovati u sljedećem poglavlju nacionalnog rivalstva.

"Jako sam sretan zbog ove borbe između Meksika i Portorika. Uzbudljivo je biti dio još jedne velike bitke Meksika protiv Portorika u ringu jer smo povijesno uvijek nudili nezaboravne borbe pune strasti. Ponosan sam što mogu doprinijeti ovom nasljeđu, a suočavanje s protivnikom poput Edgara Berlange donosi još više uzbuđenja i značenja ovom događaju.", rekao je Alvarez.

Berlanga - koji je započeo karijeru sa šesnaest nokauta u prvoj rundi - obećao je da će šokirati svijet.

"Prije svega, želim zahvaliti dragom Bogu što me stavio u ovu poziciju. Ovo je životna prilika. Zaslužujem biti ovdje i šokirat ću svijet i ušutkati kritičare majstorskom izvedbom i nokautom Canela Alvareza 14. rujna. Dokazat ću da moji portorikanski korijeni nadmašuju meksički boks, od Gomeza do Trinidada do Cotta, a sada do Berlange. Vratit ću ono što je s pravom naše. Spreman sam ovo pretvoriti u povijesnu vatrenu borbu, nastavljajući najveće rivalstvo u boksu: Portoriko protiv Meksika.", izjavio je Berlanga.

Linker
27. kolovoz 2024 21:31