K1 i Boks

Canelo Alvarez i John Ryder točni na vaganju: Sve je spremno za spektakl u Meksiku

Mexican boxer Saul ”Canelo” Alvarez (L) and British boxer John Ryder (R) face off during the weighing ceremony prior to their fight for the WBA, WBC, IBF and WBO super middleweight titles in Guadalajara, Mexico, on May 5, 2023.,Image: 774085150, License: Rights-managed, Restrictions:, Model Release: no, Credit line: ULISES RUIZ/AFP/Profimedia

 ULISES RUIZ/AFP/PROFIMEDIA Ulises Ruiz/afp/profimedia
Ponajbolji boksač svijeta večeras će uživati gromoglasnu podršku publike u Meksiku

Osim odličnog UFC 288 eventa, u noći sa subote na nedjelju čeka nas i jedan veliki boksački meč. Već po tradiciji Canelo Alvarez nastupa u periodu oko Cinco de Mayo praznika, a novi meč čeka ga u ranim nedjeljnim satima, točnije oko 5:00h ujutro.

Canelo će braniti sve četiri najrelevantnije svjetske titule koje drži u u supersrednjoj kategoriji (-76,2 kg), a protivnik će mu biti John Ryder (32-5-0). Realnost je da John Ryder ima stvarno minimalne šanse u ovom meču, a koeficijent na pobjedu Canela u prosjeku iznosi oko 1,10.

Ryder je priliku protiv Canela dobio kao WBO-ov privremeni prvak u supersrednjoj kategoriji, a mnogi ovaj meč vide kao Canelovo svojevrsno zagrijavanje za veliki revanš protiv Dmitryja Bivola. Meksikanac bi kasnije ove godine trebao pokušati osvetiti prošlogodišnji poraz od sjajnog ruskog boksača, a Ryder je idealan protivnik za upisati nešto lakšu pobjedu.

Osim što je daleko kvalitetniji boksač od Rydera, Canelo će imati i prednost domaćeg terena. Prvi put od 2011. godine, Canelo će boksati u Meksiku, a event će se održati pred 50-ak tisuća gledatelja na Estadio Akronu u Guadalajari. Canelu će to biti ujedno i 63. profesionalni meč u dosadašnjoj karijeri, a tražit će 59. pobjedu (58-2-2).

Ususret meču, boksači su sinoć odradili službeno vaganje, a obojica su uspješno prošli vagu. Canelo je bio na gornjoj granici kategorije (168 ‘lbs‘), dok je Ryder bio minimalno lakši sa svojih 167,9 ‘‘pounda‘‘.

Posljednje sučeljavanje dvojice boksača prošlo je bez većih tenzija. Jedan drugog ‘‘prostrijelili su pogledima‘‘, ali nekih većih tenzija i naguravanja nije bilo. John Ryder pokušat će napraviti jedno od najvećih iznenađenja koje boks pamti u proteklih nekoliko godina, a Canelo Alvarez unatoč svemu navedenom, ipak mora pristupiti ovom meču ozbiljno. Poraz bi ga jako skupo koštao.

Linker
30. travanj 2024 17:50