K1 i Boks

John Ryder uvjeren je u poštenje i regularnost pred meč s Canelom: ‘Bit će pošteno suđenje!‘

Canelo Alvarez

 PATRICK T. FALLON/AFP/PROFIMEDIA Patrick T. Fallon/afp/profimedia
U njegovoj jedinoj borbi za svjetsku titulu protiv Calluma Smitha izgubio je na bodove

U noći sa subote na nedjelju očekuje nas povratak jednog od najboljih boksača današnjice, Canela Alvareza. Meksikanac će se boriti na domaćem terenu po prvi puta od 2011. godine, a nasuprot njega stajat će britanski boksač John Ryder.

Iako dolazi na, uvjetno rečeno, neprijateljski teritorij, Britanac je uvjeren da to neće utjecati na suđenje te vjeruje u poštenje sudaca. Također, uvjeren je da ne mora nokautirati Canela da bi pobijedio.

„Nije mi potreban nokaut. U ugovoru su tri neutralna suca, moramo im vjerovati da će odsuditi kako treba, bit će pošteno suđenje. Često ako tražite nokaut u borbi, on nikada neće doći, jer ste previše očajni za tim. Upravo zbog toga, potpuno sam usredotočen na ono što radim i to radim dobro, i dolazim kao pobjednik“, izjavio je Ryder.

Ryder je stigao u Guadalajaru za vikend nakon što je prošli tjedan završio svoj trening kamp u dvorani Mannyja Roblesa u Los Angelesu.

On je veliki autsajder protiv neprikosnovenog prvaka u supersrednjoj kategoriji, koji nikada nije izgubio borbu na domaćem terenu tijekom svoje 18-godišnje karijere od 62 borbe te očekuje da će ga dočekati neprijateljska atmosfera, no uvjeren je da je mentalno dovoljno jak da to podnese, uzevši u obzir da već ima takvo iskustvo otprije, kada se borio za pojas protiv Calluma Smitha u Liverpoolu, rodnom gradu njegovog protivnika.

“U Liverpoolu, protiv Calluma Smitha, bilo je nekoliko grubih gesti i takvih stvari. Za očekivati ​​je, borite se protiv njegovog rodnog grada, no ne znam hoću li se ikada boriti pred tako neprijateljskom publikom kao što je Canelova. Ipak, mislim da su svi meksički navijači ljubitelji borbe, pa bi me mogli izviždati na ulasku, ali sve dok im dajemo ono što žele u borbi, siguran sam da će me bodriti na odlasku“, uvjeren je Ryder.

Linker
27. travanj 2024 04:45