K1 i Boks

Canelo Alvarez je dobio upozorenje: ‘Drži se podalje od Bivola i Beterbieva, bori se protiv Benavideza!‘

Canelo Alvarez

 ULISES RUIZ Afp
Benavidez je privremeni prvak u super srednjoj kategoriji te je obavezan izazivač Canelu

Unificirani prvak u velter kategoriji Errol Spence upozorio je neprikosnovenog prvaka u super srednjoj kategoriji Saula "Canela" Alvareza da se drži podalje od prvaka u poluteškoj kategoriji Dmitryja Bivola i Artura Beterbieva. Prošle godine u svibnju Canelo se podigao u polutešku kategoriju, no Bivol ga je nadboksao u 12 rundi te je obranio WBA titulu.

Canelo se vratio u rujnu, kada se vratio u svoju kategoriju i obranio svoje pojaseve pobjedom sudačkom odlukom nad Gennadijem Golovkinom u njihovoj trećoj borbi, a zatim je prošle subote navečer u Meksiku ponovno obranio titule dominantnom odlukom sudaca u dvanaest rundi nad obveznim izazivačem Johnom Ryderom. Sada je motiviran vratiti se u polutešku kategoriju i odraditi revanš s Bivolom, no Spence mu savjetuje da to ne radi i da se drži svoje kategorije, jer kako kaže, u drugim kategorijama nije dominantan kao u svojoj.

"Mislim da bi se trebao kloniti Bivola. Kloni se i Beterbieva, vrati se u svoju kategoriju i bavi se svojim poslom jer nisi dominantan u višoj kategoriji kao što si u super srednjoj. Ne mislim da njegova snaga stvarno može utjecati na Bivola u poluteškoj kategoriji kao što bi to bilo da se bori u svojoj diviziji, bolje da se kloni toga svega", izjavio je Spence, koji bi radije vidio Canela u borbi protiv Davida Benavideza.

U ožujku, Benavidez je ostvario svoju najveću pobjedu u svojoj karijeri upečatljivom izvedbom u dvanaest rundi protiv bivšeg svjetskog prvaka Caleba Planta. Dvostruki je svjetski prvak u super srednjoj kategoriji i trenutno drži WBC-ov privremeni naslov svjetskog prvaka, što ga čini obaveznim izazivačem Canelove titule.

"To bi bila dobra borba jer će biti tu negdje jedan s drugim. Canelo je vjerojatno bolji i favorit, ali to bi bila dobra borba", zaključio je Spence.

Linker
24. travanj 2024 07:28