K1 i Boks

Dogovoren meč između Canela Alvareza i Jermalla Charla krajem ljeta!

 Canelo Alvarez  

 Steve Marcus/Getty images/Profimedia

Najveća boksačka zvijezda današnjice, Canelo Alvarez, nastavlja karijeru u svojem uobičajenom ritmu. Razmak između njegovih mečeva u posljednjih nekoliko godina bio je uvijek između 4-6 mjeseci, a tako će biti i ovoga puta. Krajem ljeta, točnije 15. rujna (deveti mjesec) Canelo bi se trebao boriti protiv neporaženog Jermalla Charla (32-0, 22KOs).

Do prije koju godinu ovo bi bila udarna vijest, no Charlo se nije borio već dvije godine. Ova borba će biti dio ugovora na tri borbe koje ima s "Premier Boxing Championship" (PBC). Borbe koje bi boksački fanovi htjeli vidjeti radije nego ovu su one protiv Davida Benavideza i revanš protiv Dmitryja Bivola. Iako je ona protiv Davida Benavideza puno realnija s obzirom na težinsku kategoriju, nekako se uvijek Benavideza uvijek preskoči.

Charlo je WBC titulu prvaka svijeta srednje kategorije osvojio prije četiri godine protiv Brandona Adamsa, te ju obranio u tri navrata. Canelu će ovo biti druga borba ove godine, samo četiri mjeseca nakon što je pobijedio Johna Rydera prošlog mjeseca. Canelo je status megazvijezde počeo uživati nakon poraza od Floyda Mayweathera Jr.-a, a od tada je nanizao pobjede protiv same boksačke elite i to u više težinskih kategorija.

Lekciju iz boksa prošle godine mu je pružio Dmitry Bivol nakon što ga je ‘školovao‘ kroz svih 12 rundi, a iako se revanš najavljivao u više navrata, izgleda da to toga ipak neće doći, barem ne ove godine. Prošle godine u devetom mjesecu Canelo je zatvorio trilogiju protiv Gennadiya Golovkina pobjedom, a zatim je nakon kraće pauze nadboksao Johna Rydera kroz svih 12 rundi,

Linker
21. srpanj 2024 12:54