K1 i Boks

Canelo pred meč s Charlom: ‘Vidjet ćemo jesam li ‘izgubio korak‘, svi misle da sam lak protivnik sve dok ne uđu u ring!‘

Canelo Alvarez

 GENE BLEVINS/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA Gene Blevins/zuma Press/profimedia
Borba će se održati 30. rujna u Las Vegasu

Canelo Alvarez je imao zanimljiv put otkako je pobijedio Caleba Planta i postao neprikosnoveni prvak svijeta u super srednjoj kategoriji u studenom (11. mjesec) 2021. godine. U petom mjesecu prošle godine Alvarez je prešao u polutešku kategoriju i izgubio od Dmitrija Bivola. Četiri mjeseca kasnije jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Gennadija Golovkina u trilogiji te je ubrzo nakon toga operirao zglob na lijevoj ruci.

Prije tri mjeseca, Alvarez je imao domaću borbu (u Meksiku) protiv Johna Rydera i pobijedio je jednoglasnom odlukom sudaca. Iako je uspio propisno istući Rydera i poslati ga u nokdaun, nije uspio upisati pobjedu nokautom. Idući meč imat će 30. rujna (deveti mjesec) gdje će se suprotstaviti Jermellu Charlu u T-Mobile Areni u Las Vegasu.

“Vidjet ćemo je li istina da sam izgubio korak. Vidjet ćemo. Razumijem što su ljudi rekli i slažem se. Nisam izgledao najbolje u zadnje dvije borbe, ali znam zašto je to tako i spreman sam za ovu borbu. Vidjet ćemo što će biti,” rekao je Alvarez tijekom konferencije za novinare u The Beverly Hilton.

Alvarez je rekao da mu je borba s ozlijeđenom rukom onemogućila izvođenje na vrhunskoj razini.

“Dat ću sve od sebe kao i uvijek. U ring ću unijeti svoje vještine i svoje iskustvo. Samo ću dati sve od sebe i to je to. Jako sam sretan što sam uključen u ovakve velike borbe. Nadam se da će svi uživati ​​u ovoj borbi jer će to biti sjajna noć za navijače i za sve koji već dugo žele vidjeti ovu borbu”, rekao je Alvarez.

Prvak četiri kategorije Alvarez potpisao je ugovor za tri borbe s Premier Boxing Champions ranije ove godine. U dobi od 33 godine, Meksikanac ima nekoliko potencijalnih protivnika i velikih imena koji su povezani s PBC-om, uključujući Davida Benavideza, Errola Spencea Jr., Davida Morrella, Jermalla Charla i Demetriusa Andradea, između ostalih.

“Uvijek kažem da izvan ringa izgledam kao da sam lak protivnik sve dok uđem u ring, tamo je sve drugačije. Nije isto gledati me izvan ringa kao zapravo biti sa mnom u ringu", zaključio je.

Linker
02. svibanj 2024 03:40