K1 i Boks

Canelo otrkio koliko ćemo ga još gledati u ringu: ‘Postigao sam puno toga, sada želim uživati s obitelji‘

Canelo Alvarez 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Već se neko vrijeme govori da je Canelo u padu i da više nije dobar kao prije, a to ćemo vidjeti idućega mjeseca protiv Charla

Krajem idućega mjeseca popularnog Canela Alvareza čeka novi izazov. Jermell Charlo pokušat će mu oduzeti njegove IBF, WBA, WBC i WBO pojaseve u super srednjoj kategoriji, a s nezgodnim Charlom sigurno neće imati lagan posao. 30.9. u T-Mobile Areni u Las Vegasu. Bit će to čak 64. profesionalni nastup za Meksikanca te ujedno i drugi u ovoj godini.

Puno je to mečeva i puno godina u profesionalnom sportu, a Canelo trenutno ima 33 godine. Logično je pitanje do kada ćemo još Canela gledati na ovoj razini boksa pogotovo ako uzmemo u obzir da je profesionalac još od 2005. godine, a i sam je Canelo o tome neki dan progovorio za The Breakfast Club.

‘‘Mislim da imam još četiri godine. Možda pet. Profesionalni boksač sam još otkad imam 15 godina, što znači da se već gotovo 18 godina profesionalno borim. Uvijek sam govorio da je oko 36, 37 godina idealno vrijeme za mirovinu. Tada će biti dovoljno, to je jako puno godina u boksu. Postigao sam puno toga i želim uživati u životu s obitelji i ostalo‘‘, rekao je Canelo.

Da se umirovi sutra, zasigurno bi ostao upisan u boksačku povijest kao jedan od najvećih. Bio je prvak u četiri različite težinske kategorije te je trenutno na tronu super srednje kategorije, tako da si je osigurao ostavštinu zbog koje ga će se dugo pamtiti.

Već se neko vrijeme govori da je Canelo u padu i da više nije dobar kao prije, a to ćemo vidjeti idućega mjeseca protiv Charla. Finiš bi mu dobro došao da utiša kritičare, ali i da svi vidimo tko je u pravu.

Linker
02. svibanj 2024 03:15