UFC

Canelo odbacio mogućnost meča protiv Terencea Crawforda: ‘Nitko ne bi cijenio tu pobjedu‘

Canelo Alvarez

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
Apsolutni prvak supersrednje kategorije (-168 ‘lbs‘) smatra da je apsolutni prvak velter kategorije (-147 ‘lbs‘) ipak fizički premalen

Veliko iznenađenje priuštio nam je Canelo Alvarez ranije ovo ljeto nakon što je obznanio sve informacije o svom sljedećem nastupu. Priželjkivali su boksački fanovi novi meč protiv Dmitryja Bivola ili obračun s Davidom Benavidezom, a Canelo je na kraju ugovorio meč protiv Jermella Charla.

Još veće je iznenađenje jer se radi o Jermellu Charlu, a ne o Jermallu Charlu. Naime, Jermell Charlo apsolutni je prvak super-velter kategorije i zapravo je dvije kategorije ispod Canelove prirodne težinske kategorije (supersrednja kategorija). Njegov brat Jermall bori se u srednjoj kategoriji i djelovao je kao logičnija opcija za meč protiv Canela.

Ipak, tijekom sučeljavanja mnogi su ostali iznenađeni razlikom u veličini dvojice boksača, a Jermell Charlo uopće nije djelovao kao boksač koji nastupa dvije kategorije ispod Canelove. Sedam centimetara Charlo je viši od Canela, a uz dodatno nabijanje mase do 30. rujna (deveti mjesec) kada se meč održava, Charlo definitivno neće biti fizički podređen borac.

Sva ta situacija s borbom između Charla i Canela dovela je boksačke fanove i analitičare do ideje o meču između Terencea Crawforda i Canela Alvareza. Neporaženi Terence Crawford (40-0) prvak je velter kategorije (tri kategorije ispod Canela), ali ‘‘Bud‘‘ se planira dići u super-velter kategoriju gdje bi se za pojaseve borio upravo protiv Jermella Charla. Porazi li Charla, Crawford bi ujedinio sve četiri svjetske titule u tri različite težinske kategorije i meč protiv Canela Alvareza itekako bi imao smisla. Crawford bi se jako dobro naplatio u tom meču, a oba boksača imala bi priliku podebljati svoju ostavštinu.

Međutim, od toga meča vjerojatno neće biti ništa. Terence Crawford izjavio je kako bi razmislio o toj borbi ako bi se radilo o ‘‘catchweightu‘‘ do 160 ‘‘pounda‘‘, što je osam ‘‘pounda‘‘ (3,63 kg) ispod gornje granice supersrednje kategorije u kojoj nastupa Canelo Alvarez. Canelo je jučer na konferenciji za medije odbacio mogućnost takvog meča, a Meksikanac smatra da apsolutno ništa ne bi dobio pobjedom nad Crawfordom.

‘‘On je odličan borac i zaslužuje biti unutar top 2 borca na ‘P4P‘ ljestvici. Ali teško mi je spuštati se u niže kategorije. Kao što je i Crawford sam rekao, ako bi on porazio Gervontu Davisa, nitko ne bi cijenio tu pobjedu. Svi će govoriti: ‘On je premalen‘. Mislim da sam i ja u istoj poziciji kad je u pitanju meč između mene i Crawforda.‘‘, pojasnio je Canelo.

Vjerojatno je Meksikanac u pravu. Terence Crawford nastupa u osjetno nižoj kategoriji, ali strašan je boksač. Ne bi Canelo imao lak zadatak u tom meču, a u slučaju pobjede, mnoštvo je onih koji bi označili razliku u fizičkoj veličini kao glavni razlog Canelove pobjede.

Linker
01. svibanj 2024 20:44