K1 i Boks

Canelo pršti od samopouzdanja nakon pobjede nad Charlom: ‘Nitko ne može poraziti ovakvog Canela!‘

Canelo Alvarez

 Sarah Stier/Getty images/Profimedia
33-godišnji apsolutni prvak supersrednje kategorije odradio je odličan nastup protiv Jermella Charla

Canelo Alvarez kroz proteklih godinu i pol nije izgledao najbolje u ringu. Istina da je Meksikanac u tom periodu upisao dvije pobjede i jedan poraz, ali u sva tri nastupa nije pružio nastupe na kakve nas je navikao.

Prvo je Dmitry Bivol relativno lako porazio Canela u petom mjesecu prošle godine, ali s obzirom na razliku u fizičkoj veličini, teško je zamjeriti Canelu zbog tog poraza. Canelo se pobjedama vratio u devetom mjesecu prošle godine, porazivši Gennadyja Golovkina, a u petom mjesecu ove godine Canelo je pobijedio i Johna Rydera.

Jednoglasnim odlukama sudaca Canelo je došao do pobjeda, ali u očima mnogih, bile su to ‘‘blijede‘‘ izvedbe, daleko od njegovih najboljih dana. Sumnjalo se da Canelova karijere polako kreće silaznom putanjom, ali Meksikanac je danas ušutkao kritičare.

Canelo je deklasirao Jermella Charla u meču u kojem je branio sve četiri svjetske titule u supersrednjoj kategoriji. Charlo niti u jednom jedinom trenutku nije doveo Canela u veću opasnost, dok je Meksikanac upisao nokdaun u sedmoj rundi, a po mnogima je uzeo svih 12 rundi.

‘‘Ovakav Canelo - nitko ne može poraziti ovakvog Canela. Jako volim boks, boks je moj život.‘‘, poručio je Canelo neposredno nakon pobjede nad Charlom i time je dao do znanja da motivacija i ‘‘vatra‘‘ još uvijek postoje.

Mnoge sada zanima što je sljedeće za Canela Alvareza. Revanš protiv Dmitryja Bivola djeluje kao sve manje izgledna opcija, ali Canelo u svojoj težinskoj kategoriji zapravo ima više nego adekvatnog izazivača.

Riječ je o Davidu Benavidezu (27-0), 26-godišnjeg američkom boksaču meksičkih i ekvadorskih korijena. Benavidez odaje dojam legitimnog nasljednika Canela Alvareza. Mlad je, neporažen i doslovno uništava protivnike unutar ringa. 23 od ukupno 27 pobjeda upisao je prekidom, a trenutno je nositelj WBC-ovog statusa privremenog prvaka.

Boksačka javnost sve više zaziva meč između Canela i Benavideza, a Canelo je otkrio kako će se u ring vratiti tek za Cinco de Mayo, odnosno početkom petog mjeseca sljedeće godine. Na upit o Benavidezu kao idućem protivniku, Canelo je poručio:

‘‘Nije me briga.‘‘

Očito je Canelu svejedno tko će biti njegov protivnik, jer nakon deklasiranja Charla, Meksikanac ponovno pršti od samopouzdanja. Terence Crawford također se proteklih tjedana spominje kao opcija za Canelovog protivnika, a činjenica je da Canelo uvijek ima nekoliko opcija između kojih može birati. Najlogičniji odabir bio bi Benavidez, a nadamo se da će i Canelo ići tom logikom.

Linker
12. travanj 2024 06:16